HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Biztonsági őr pofozott fel egy roma férfit Halmajugrán

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  halmajugra
2008 Augusztus 05    Forrás: heol.hu


Ez a cikk archív

Az eddigi információk szerint az ugrai iskola mellett csattant el egy pofon az utca rendjéért felelős biztonsági szolgálat munkatársa és egy helybéli, 42 éves férfi között. A roma férfi az ütéstől elveszítette az eszméletét.

Hirdetmény

Lakatos Zsolt, az Együtt Gyöngyösért és Halmajugráért Roma-Magyar Egyesület elnöke kifejtette: "egy köztiszteletben álló, többgyermekes családapát ért indok nélkül" a bántalmazás, aki az atrocitás során elvesztette néhány fogát, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az egyesület által tiltakozásként megfogalmazott petícióban azt kérték: az önkormányzat bontsa fel az őrző-védőkkel kötött szerződést. Véleményük szerint a biztonsági vállakozásnak adott önkormányzati pénzekből inkább a helyi polgárőrség működését kellene támogatni. Ha ez nem történne meg, csütörtöktől határozatlan ideig tartó csendes demonstrációt is kilátásba helyeztek.

A rendőrség és a polgárőrség mellett a gyöngyöshalászi székhelyű Buldog Kft. végzi a halmajugrai önkormányzattal kötött megállapodás alapján a faluban a 24 órás járőrszolgálatot, s az utcai közbiztonság javítását. A cég ügyvezető igazgatója, Kocsis Péter megerősítette: egy italozást követő utcai szóváltás során egy munkatársuk arcon ütötte L. Attilát, és a roma férfi valóban elvesztette eszméletét.

Somodi Tiborné, a település vezetője hétfőn átvette a felháborodott lakosok petícióját, majd ezt követően a mintegy száz fő részvételével lezajlott megbeszélésen ígéretet tett arra, hogy a történtek pontos tisztázásáig felfüggesztik az őrző-védő céggel kötött szerződést. Hozzátette: a következő képviselőtestületi ülésen minden bizonnyal értékelik a verekedést is.

Az incidens vizsgálatát a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság vette át - tájékoztatott Soltész Bálint megyei rendőrségi szóvivő.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt