2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Biztonsági őr pofozott fel egy roma férfit Halmajugrán
2008. 08. 05. 00:00

Az eddigi információk szerint az ugrai iskola mellett csattant el egy pofon az utca rendjéért felelős biztonsági szolgálat munkatársa és egy helybéli, 42 éves férfi között.

Lakatos Zsolt, az Együtt Gyöngyösért és Halmajugráért Roma-Magyar Egyesület elnöke kifejtette: "egy köztiszteletben álló, többgyermekes családapát ért indok nélkül" a bántalmazás, aki az atrocitás során elvesztette néhány fogát, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az egyesület által tiltakozásként megfogalmazott petícióban azt kérték: az önkormányzat bontsa fel az őrző-védőkkel kötött szerződést. Véleményük szerint a biztonsági vállakozásnak adott önkormányzati pénzekből inkább a helyi polgárőrség működését kellene támogatni. Ha ez nem történne meg, csütörtöktől határozatlan ideig tartó csendes demonstrációt is kilátásba helyeztek.

A rendőrség és a polgárőrség mellett a gyöngyöshalászi székhelyű Buldog Kft. végzi a halmajugrai önkormányzattal kötött megállapodás alapján a faluban a 24 órás járőrszolgálatot, s az utcai közbiztonság javítását. A cég ügyvezető igazgatója, Kocsis Péter megerősítette: egy italozást követő utcai szóváltás során egy munkatársuk arcon ütötte L. Attilát, és a roma férfi valóban elvesztette eszméletét.

Somodi Tiborné, a település vezetője hétfőn átvette a felháborodott lakosok petícióját, majd ezt követően a mintegy száz fő részvételével lezajlott megbeszélésen ígéretet tett arra, hogy a történtek pontos tisztázásáig felfüggesztik az őrző-védő céggel kötött szerződést. Hozzátette: a következő képviselőtestületi ülésen minden bizonnyal értékelik a verekedést is.

Az incidens vizsgálatát a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság vette át - tájékoztatott Soltész Bálint megyei rendőrségi szóvivő.