HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mohácsi Viktória szerint Járóka Lívia szembemegy az ET-vel az olaszországi romák ügyében

betűméret csökkentése betűméret növelése
2008 Július 31    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Mohácsi Viktória, az Európai Parlament liberális képviselője szerint Járóka Lívia néppárti politikus szembemegy az Európa Tanácsnak az olaszországi romák helyzetéről megfogalmazott véleményével. A liberális politikus szerdai közleményében ítélte el képviselőtársa álláspontját.

Hirdetmény

"Mindazok, akik egyetértésüket fejezik ki és támogatják az olasz kormánynak a roma bevándorlókat sújtó, diszkriminatív eljárását - mint tette ezt megjelent nyilatkozatában Járóka Lívia - nyíltan szembeszállnak az Európa Tanács keddi döntésével, melyben felszólította Olaszországot, hogy azonnal hagyjon fel a roma bevándorlók zaklatásával" - hangsúlyozta Mohácsi Viktória roma származású képviselő.

Az olasz kormány pénteken az ország egészére kiterjesztette a különleges intézkedések hatályát, amelyek rendkívüli jogokat biztosítanak a hatóságoknak, és megkönnyítik internáló központok felállítását a bevándorlók számára. A tervek között szerepelt, hogy ujjlenyomatokat vesznek a romáktól, a tiltakozások miatt azonban az olasz kormány ezt a kérdést egyrészt elnapolta 2010-ig, másrészt az ország összes lakójára kiterjesztette az intézkedést.

A szintén roma származású Járóka Lívia kedden jelentette ki, hogy a Berlusconi-kormány lépése "jó szándékról" tanúskodik. Szerinte időszerűtlenné vált az Európai Parlamentnek az a követelése, hogy állítsák le az ujjlenyomatvételt, hiszen minden, Olaszországban élő személyre kiterjesztették az intézkedést, ezért már nem megkülönböztető jellegű.

Az Európa Tanács szintén kedden a roma bevándorlók zaklatásának beszüntetésére szólította fel Olaszországot, hogy meg lehessen akadályozni a rasszizmus és idegengyűlölet felerősödését.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt