2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kilincset vágott a képviselők közé a Békés megyei cigány elnök
2008. 07. 24. 00:00

Válogatott szidalmakkal illette Dógi János elnök a megyei cigány önkormányzat több képviselőjét, majd egy kilincset is hozzájuk vágott a jelenlévők elmondása szerint.

A közelmúltbeli találkozót Éri Lajos, Ficz Gyula és Mezei Tibor kezdeményezte, hogy vitassák meg a tagok és az elnök között felmerült problémákat. Itt Éri Lajos az önkormányzaton belüli helyzet miatt adott hangot aggodalmainak.

- Egyszemélyi a vezetés, mi még a legszükségesebb információkhoz sem férünk hozzá. Csak hitegetés az osztályrészünk - fogalmazott a szerdán lapunkhoz forduló Éri Lajos. A találkozón történtek miatt ugyanis a három - eddig Dógi Jánost támogató - képviselő megbeszélésre hívta lapunk munkatársát, ahol előadták panaszaikat.

- Dógi János először őszinteséget kért tőlünk. Elmondta, hogy ő építkezni akar. Később viszont minősíthetetlenül trágár kifejezésekkel illetett minket és családtagjainkat. Ráadásul homoszexuálisnak is nevezett minket, persze ő nem így fogalmazott - emlékezett vissza Ficz Gyula és Mezei Tibor.

A képviselők szerint ezután Dógi János Ficz Gyulát akarta megdobni egy kilinccsel, de csak Balogh Krisztiánt, az önkormányzat munkatársát találta el.

Az elhangzottakkal kapcsolatban lapunk megkereste Dógi Jánost is, aki először nyilatkozott, ám később visszavonta azt. Annyit azért hozzátett, hogy nincs takargatnivalója, és szeretné rendezni a sorokat.

Nemrég egyébként Mezei Tibor elnökletével megalakult egy új cigány szervezet, a Békés Megyei Roma Szervezetek Szövetsége. Mezei Tibor elmondta, egyelőre tíz településről vannak tagjaik, és azt tekintik céljuknak, hogy a politikától és Dógi Jánostól függetlenül a cigányság érdekeit szolgálják.