2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma képviselő és rendőrkapitány osztott ételt Nagykanizsán
2007. 12. 26. 00:00

Minden évben legalább hetven-nyolcvan ember keresi fel a karácsony napjaiban a dél-zalai városban a Bogdán János cigány közösségi házat, többségében nem is romák.

Minden évben legalább hetven-nyolcvan ember keresi fel a karácsony napjaiban a dél-zalai városban a Bogdán János cigány közösségi házat, többségében nem is romák - mondta el az MTI-nek Teleki László, aki a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke is. Idén úgy készültek, hogy vasárnap estétől négy napon át legalább ennyi rászorulónak minden nap jusson egy tál meleg étel - tette hozzá.

A vasárnapi vacsorán töltött káposztát és sós stanglit kaptak a betérők, akiknek a Vöröskereszt és a családsegítő központ vezetői szolgálták fel a menüt. A megvendégeltek között a korábbi években nem ritkán voltak olyan nyugdíjasok, akik csak azért jöttek el, mert nem akarták egyedül tölteni az ünnepek estéit.

A Nagykanizsán is hagyományos karácsonyi ételosztást a cigány kisebbségi önkormányzat, a Vöröskereszt városi szervezete, a helyi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, a rendőrkapitányság és a város önkormányzatának együttműködésében szervezték meg. Felajánlásokból, adakozásból mintegy 400 ezer forint gyűlt össze idén, amiből a négy napra szükséges ennivalót megvásárolták és elkészítették - közölt Teleki László.

A városban mintegy 160-170 hajléktalan él, közülük 29 gyermek, többségében nagycsaládosok - mondta el a távirati irodának a Magyar Vöröskereszt városi elnöke. Antal Istvánné azt is hozzátette: a kisebbek éppen előző nap kaptak személyre szóló ajándékokat egy bajorországi felajánlásnak köszönhetően.

A felnőtteknek is jutott adomány az idei karácsonyon. A Mikulásgyárban összegyűlt ajándékok, ruhák szombati szétosztásánál mintegy kétszázan kaptak az felajánlásokból, a hajléktalanszállónak pedig automata mosógépet adományozott egy cég.