HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma képviselő és rendőrkapitány osztott ételt Nagykanizsán

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 December 26    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Teleki László roma országgyűlési képviselő és Molnár József városi rendőrkapitány fehér kötényben serénykedve merítette tányérokba a hajléktalanoknak szánt vacsorát vasárnap este Nagykanizsán, a városi szervezetek együttműködésével megvalósított karácsonyi ételosztáson.

Hirdetmény

Minden évben legalább hetven-nyolcvan ember keresi fel a karácsony napjaiban a dél-zalai városban a Bogdán János cigány közösségi házat, többségében nem is romák - mondta el az MTI-nek Teleki László, aki a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke is. Idén úgy készültek, hogy vasárnap estétől négy napon át legalább ennyi rászorulónak minden nap jusson egy tál meleg étel - tette hozzá.

A vasárnapi vacsorán töltött káposztát és sós stanglit kaptak a betérők, akiknek a Vöröskereszt és a családsegítő központ vezetői szolgálták fel a menüt. A megvendégeltek között a korábbi években nem ritkán voltak olyan nyugdíjasok, akik csak azért jöttek el, mert nem akarták egyedül tölteni az ünnepek estéit.

A Nagykanizsán is hagyományos karácsonyi ételosztást a cigány kisebbségi önkormányzat, a Vöröskereszt városi szervezete, a helyi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, a rendőrkapitányság és a város önkormányzatának együttműködésében szervezték meg. Felajánlásokból, adakozásból mintegy 400 ezer forint gyűlt össze idén, amiből a négy napra szükséges ennivalót megvásárolták és elkészítették - közölt Teleki László.

A városban mintegy 160-170 hajléktalan él, közülük 29 gyermek, többségében nagycsaládosok - mondta el a távirati irodának a Magyar Vöröskereszt városi elnöke. Antal Istvánné azt is hozzátette: a kisebbek éppen előző nap kaptak személyre szóló ajándékokat egy bajorországi felajánlásnak köszönhetően.

A felnőtteknek is jutott adomány az idei karácsonyon. A Mikulásgyárban összegyűlt ajándékok, ruhák szombati szétosztásánál mintegy kétszázan kaptak az felajánlásokból, a hajléktalanszállónak pedig automata mosógépet adományozott egy cég.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt