HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Itt az ítélet: nem történt szegregáció a hajdúhadházi iskolákban

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  hajdúhadház
2007 December 13    Forrás: Hírszerző


Ez a cikk archív

A Debreceni Ítélőtábla Urhegyi Béla által vezetett polgári tanácsa az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány által a hajdúhadházi önkormányzat, illetve annak iskolái ellen indított szegregációs perben csütörtökön hozott ítéletében részben megváltozatta az elsőfokon korábban meghozott ítéletet.

Hirdetmény

Az ítéletben csak a hátrányos megkülönböztetés tényét állapította meg a bíróság, amely egyben ennek abbahagyására kötelezi a két iskolát és az önkormányzatnak sajnálkozó nyilatkozat nélkül kell a másodfokú ítélet rendelkező részét eljuttatni az MTI-nek. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincsen - tudta meg az MTI Koszta Jánostól, az ítélőtábla sajtószóvivőjétől.

Korábban az említett budapesti székhelyű alapítvány amiatt fordult a bírósághoz, mert szerinte a hajdúhadházi önkormányzat és a fenntartásában lévő Bocskai István két tanítási nyelvű általános iskola, illetve a Dr. Földi János Általános és Művészeti Iskola a településen élő cigány etnikumú tanulókat jogellenesen elkülöníti és számukra alacsonyabb színvonalú oktatást, illetve tárgyi eszközöket és tárgyi feltételeket biztosít.

Az elsőfokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság az idén tavasszal meghozott ítéletében megállapította a jogellenes elkülönítést, azaz a szegregációt és ennek abbahagyására, illetve a további ilyen jellegű jogsértések megelőzésére kötelezte az alpereseket. Egyben az önkormányzatot arra is kötelezte, hogy az ítélet rendelkező részét 15 napon belül, sajnálkozását kifejező nyilatkozatával juttassa el a Magyar Távirati Irodához.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt