HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Lungo Drom is a közjogi méltóságok lépésére vár

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  lungo drom
2007 December 11    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Lungo Drom elvárja a közjogi méltóságoktól, hogy a társadalmi béke és az igazságosság érdekében éljenek törvényes lehetőségeikkel; a roma szervezet a vasárnapi tatárszentgyörgyi demonstráció kapcsán közölte ezt. A Lungo Drom "mély megdöbbenéssel értesült a tatárszentgyörgyi erődemonstrációról, és az ott elhangzott szélsőséges, cigányellenes kijelentésekről" - áll a közleményben.

Hirdetmény

Mint írták, "tanulmányainkból tudjuk, hogy a világtörténelemben már sokszor megtörtént, hogy súlyos társadalmi válsághelyzetben a valódi felelősök bűnbakokat neveztek meg, őket téve felelőssé a bajokért. A hiszékeny emberek elkábíthatók az ilyen kijelentésekkel, és a megtámadott népcsoport súlyos veszélybe kerül. Gondoljunk csak a második világháború előtti németországi történésekre."

A Lungo Drom szerint a mai Magyarországon rendkívül nehéz helyzetben él a lakosság csaknem egésze, de különösen nagy szegénységben, mély nyomorban tengődik a magyarországi cigányság. "Mi a magunk részéről csak csodálni tudjuk tűrőképességüket. Vigyázunk is arra, hogy ne feszüljön robbanásig a helyzet. Azt is tudjuk azonban, hogy sokáig már nem lehet elvárni az éhezőktől, a munkanélküliektől, a gyereküket orvoshoz vinni nem tudóktól, a putriban lakóktól, hogy többet viseljenek el, mint jobb sorsban élő honfitársaik" - olvasható.

A Farkas Flórián vezette szervezet szerint ilyen helyzetben tűrhetetlen, ha egyesek arra vetemednek, hogy "a szegénységben tengődő cigány embereken nyilvánosan még egy nagyot üssenek". "Elvárjuk valamennyi illetékes hatóságtól, a közélet minden szereplőjétől, különösen a közjogi méltóságoktól, hogy az ilyen megnyilvánulások kapcsán ne maradjanak némák. Éljenek minden törvényes lehetőséggel a társadalmi béke és igazságosság érdekében" - zárul a közlemény.

A Magyar Gárda 260, és a nyírségi szerveződésű Nemzeti Őrsereg 50 tagja tartott vasárnap felvonulást a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. A szervezet vezetői arról beszéltek, hogy a demonstrációval a "cigánybűnözésre" akarják felhívni a figyelmet.

Ifj. Bogdán János, az Országos cigány Önkormányzat (OCÖ) szóvivője közölte, hogy az OCÖ vezetése rendkívüli meghallgatást kér Sólyom László köztársasági elnöktől a Magyar Gárda megnyilvánulásai miatt. Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője azt mondta kedden, hogy Sólyom László, időpont-egyeztetés után, fogadni fogja hivatalában OCÖ vezetését.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt