HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Roma Polgárjogi Alapítvány és a Polgárjogi Mozgalom közleménye

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 December 08    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Roma Polgárjogi Alapítvány és a Polgárjogi Mozgalom vezetése tiltakozik a Jobbik Magyarországért nevű párt újnáci-anticiganista propagandája és félelemkeltő akciói ellen, és felszólítja a magyar hatóságokat, hogy akadályozzák meg a december 9-ére, Tatárszentgyörgyre tervezett cigányellenes demonstráció megtartását.

Hirdetmény

A rasszista és antiszemita "hagyományápolásra" szerveződött párt két éve folyamatosan, "mint ős patkány terjeszt kórt közöttünk".
 
Honlapot működtetnek a cigánygyűlölet parazsának fenntartására, naponta köpködik, megalázzák a cigányokat, ellenük fizikai fellépésre uszítanak. E hét vasárnap pedig, egy nagy lépést kívánnak tenni náci elődjeik nyomdokain haladva: a némely történelmi egyház magánlelkésze által megáldott magánhadseregükkel a fizikai félelemkeltés testet-lelket bénító aljasságával akarnak belegázolni egy település romáinak adventi nyugalmába. Terveik szerint folytatni akarják másutt is, mert állítólag, nekik, Magyarországon joguk van ehhez: a szólásszabadság nevében újramelegíteni a fajelméletet, uszítani ellenünk. Az egyesülési jogukkal élve paramilitáris, külsőségeiben is a nyilas terroristákra hajazó "hagyományőrző" szervezetet hozhatnak létre - a fél világ szeme láttára és megrökönyödésére. És természetesen a gyülekezési joguk alapján masírozhatnak a Főváros főterein, a nemzeti ünnepünkön, vagy bármely magyar település utcáján.
 
Hová vezet ez Magyar Köztársaság?

Választ várunk a kormánypártoktól, miképpen az ellenzéktől is. Érdekel minket, mit javasol az Országgyűlésnek a köztársasági elnök úr az általa visszavont, a gyűlöletbeszédet legalább polgári perben szankcionálni szándékozó törvény helyett? És szeretnénk tudni, meddig tűri a magyar nép, melynek ugyanolyan tagjai vagyunk mi cigányok-romák, mint bárki más, hogy a nyomor és kitaszítottság testet-lelket kínzó szűkössége mellett megalázzanak, a fizikai létünkben veszélyeztessenek bennünket?

Az erőszakmentes polgárjogi mozgalom talaján állva közel két évtizede valljuk: a frontvonal nem a cigány és nemcigány magyarok között húzódik, hanem a jogállamiság, a társadalmi összetartozás hívei és ellenségei között. Az újnyilasok nem csupán a roma közösségek, hanem a magyar és európai jogállami értékek és a demokrácia ellenségei.

Itt az ideje, hogy a demokráciában, a jogállamiságban továbbra is hívő civil, demokratikus közösségek felmutassák valódi erejüket! Mutassuk fel a szolidaritás erkölcsi erejét a Tatárszentgyörgyiekért, az ország nyugalmáért! Mutassuk meg, hogy mi nem félünk, féljenek ők!

Budapest, 2007. december 7.

Setét Jenő
Igazgató, RPA
Horváth Aladár
Elnök, RPA
Dancs Mihály
Elnök, RPM


Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt