HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A polgármester visszavonta a Magyar Gárda közterület-használati engedélyét

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  tatárszentgyörgy
2007 December 08    Forrás: EBC - RomNet


Ez a cikk archív

Azonnali hatállyal visszavonta a 2007. december 09-ére a Magyar Gárda tatárszentgyörgyi rendezvényére kiadott közterület-használati engedélyt és nem támogatja az Országos Cigány Önkormányzat vezetője Kolompár Orbán által kezdeményezett csendes demonstrációt sem Berente Imréné, Tatárszentgyörgy község polgármestere - áll a RomNetnek eljutatott közleményben.

Hirdetmény

A közlemény a Tatárszentgyörgy Községi Önkormányzatának, Tatárszentgyörgyi Cigány Kisebbségi Önkormányzatának, Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelemi Egyesületének, Közép-magyarországi Régió Cigány Kisebbségi Önkormányzatok és Civil Szervezetek Közhasznú Érdekvédelmi Szövetségének közös támogatásával került aláírásra.

Fenti szervezetek együttesen határolódnak el, a Magyar Gárda 2007. december 09-én Tatárszentgyörgy településre tervezett erődemonstrációjától a cigány társadalom ellen - írják a közleményben.

Berente Imréné, Tatárszentgyörgy község polgármestere a közös nyilatkozatban azt közölte, hogy a Magyar Gárda a fenti időpontra, a "vidék közbiztonsága" címmel szervezett rendezvényre kapott közterület használati engedélyt, Tatárszentgyörgy településen a Kossuth Lajos u. 29/4-es helyrajzi számú területre visszavonja.

"Az engedély kiadását követően, a Magyar Gárda által Tatárszentgyörgy településen terjesztett szórólapok tartalma és az interneten olvasható és a vezetőik által a médiákban tett nyilatkozatok alapján megállapítottam, hogy félrevezettek és a tatárszentgyörgyi rendezvényt a roma bűnözés és a roma társadalom elleni demonstrációra kívánják felhasználni. Mindezek ellen Tatárszentgyörgy vezetése elhatárolódik a fenti szervezetekkel együtt." - nyilatkozta a község polgármestere.

A RomNetnek megküldött közleményben a nyilatkozattevők nem támogatják az Országos Cigány Önkormányzat vezetője Kolompár Orbán által kezdeményezett csendes demonstrációt sem, mivel azt a helyi roma közösség ellenérzéssel és megdöbbenéssel fogadta.

A romák megdöbbenése azáltal keletkezett, hogy Kolompár Orbán a helyi roma közösséget, a Magyar Gárda által szervezett rendezvény időpontjában kívánta aktivizálni, holott a cigányellenesség egyáltalán nem jellemző Tatárszentgyörgyön - állítja a közlemény.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

  • Varga Erika: Automatikusan működnek a „szalonrasszista” attitűdök

  • Magyar film nyerte a berlini Romani Filmek Fesztiválja fődíját

  • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt