2024 March 19., Tuesday/Bánk, József napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

22 éve alakult a 100 Tagú Cigányzenekar
2007. 11. 28. 00:00

A zenekar 1985. november 2-án Budapesten alakult meg. Első koncertjüket, az alakulásukat követő évben, a Budapest Kongresszusi Központ Pátria termében tartották.

A gyakori nehézségek mellett a zenekar pályája az utóbbi két évben egyre inkább ível felfelé. Mondhatnánk azt is, hogy mára már külföldön ismertebbek, mint idehaza. De ez így talán nem igaz. A 100 Tagú itthon is ugyanolyan ismert és népszerű, mint külföldön. Ismeretségüknek is köszönhetően immár 22 éve nyújtanak zenei élményt nekünk műfajkedvelőknek.

Nagy öröm érte most a zenekart is. Remek születésnapi ajándékot kapott a 100 Tagú, ugyanis az Országgyűlés a napokban fogadta el a 2008-as költségvetéshez benyújtott módosító indítványokat, amit a kormány is támogatott. Így a zenekar a 2008-as működésre 50 millió forint támogatáshoz jutott.

Viszont az élet nem áll meg. A zenekar előtt az idén még egy isztambuli koncertsorozat, valamint a mára már rendhagyó év végi, ünnepi koncert vár. A 100 tagú cigányzenekar ünnepi koncertje (2007. december 30.) nagy hagyományokkal rendelkező esemény. Idén már 11. alkalommal rendezik meg a Budapest Kongresszusi Központban, ahol lehetőség van arra, hogy a vendégek vacsora mellett élvezhessék az ünnepi műsort.

A rendezvényt 18 órakor nyitják, a Pátria terem folyosóján borkóstolással, majd 19 órától kétszer egy órában - rövidebb szünettel megszakítva - láthatják a show műsort, mely alatt vacsorázhatnak vendégeink.

A 100 tagú cigányzenekar műsorán szerepelnek többek között Offenbach, Rossini, Hacsaturján, Liszt, Strauss művei mellett a klasszikus népzene remekei és látványos folk-show elemek színesítik az ünnepi koncertet.