HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

60 óriáskonténernyi szemetet söpörtek ki a romatelepről

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  szolnok
2007 November 17    Forrás: szoljon.hu


Ez a cikk archív

Kezd rendezett képet mutatni a szolnoki Motor út. A cigánytelepről javarészt eltűntek a patkányok, a csótányok, és 860 köbméter szemét.

Hirdetmény

Sikerült megérteni az itt élőkkel, hogy nekik is tenniük kell a környezetükért - mondta el a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. Kozák Ferenc szerint ez nem volt könnyű feladat. Sokat és sokszor beszélt a telepen élőkkel. A Motor úti romák úgy érezték egy szigetre lettek kirakva. Most ez megváltozott. Ehhez persze az is kellett, hogy bárkihez is fordult, mindenki - az önkormányzat, a vállakozók - segítő kezet nyújtottak.

A romák pedig ezúttal valóban teljesen kitakarították a telepet. A másfél hónapja elindult akció eredményeként 860 köbméter szemetet szállítottak el a Motor útról - tudtuk meg az önkormányzat egészségügyi bizottságának vezetőjétől. Jánosiné dr. Bene Ildikó elmondta: minden, az ÁNTSZ által előírt fertőtlenítést elvégeztek. Irtottak gazt éppen úgy, mint rágcsálót és rovart. Így mára javarészt eltűntek a patkányok, a csótányok. A kutak környékét kibetonozták, így előzve meg a fertőzésveszélyt.

A meglehetősen hűvös idő ellenére is lázas munka folyt. A romák ezúttal meszeltek. A tervek szerint még idén rendbehozzák az illemhelyeket is. Jövő tavasszal pedig tovább folytatódik majd a telep rendbetétele.

de csak akkor, ha cigányok továbbra is együttműködnek, s megőrzik a telep rendjét. Kozák Ferenc szerint ezért a kisebbségi önkormányzat is igyekszik mindent megtenni, hiszen van már telepgondnok. De elnökként ő maga is rendszeresen kijár a telepre.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt