HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

60 óriáskonténernyi szemetet söpörtek ki a romatelepről

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  szolnok
2007 November 17    Forrás: szoljon.hu


Ez a cikk archív

Kezd rendezett képet mutatni a szolnoki Motor út. A cigánytelepről javarészt eltűntek a patkányok, a csótányok, és 860 köbméter szemét.

Hirdetmény

Sikerült megérteni az itt élőkkel, hogy nekik is tenniük kell a környezetükért - mondta el a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. Kozák Ferenc szerint ez nem volt könnyű feladat. Sokat és sokszor beszélt a telepen élőkkel. A Motor úti romák úgy érezték egy szigetre lettek kirakva. Most ez megváltozott. Ehhez persze az is kellett, hogy bárkihez is fordult, mindenki - az önkormányzat, a vállakozók - segítő kezet nyújtottak.

A romák pedig ezúttal valóban teljesen kitakarították a telepet. A másfél hónapja elindult akció eredményeként 860 köbméter szemetet szállítottak el a Motor útról - tudtuk meg az önkormányzat egészségügyi bizottságának vezetőjétől. Jánosiné dr. Bene Ildikó elmondta: minden, az ÁNTSZ által előírt fertőtlenítést elvégeztek. Irtottak gazt éppen úgy, mint rágcsálót és rovart. Így mára javarészt eltűntek a patkányok, a csótányok. A kutak környékét kibetonozták, így előzve meg a fertőzésveszélyt.

A meglehetősen hűvös idő ellenére is lázas munka folyt. A romák ezúttal meszeltek. A tervek szerint még idén rendbehozzák az illemhelyeket is. Jövő tavasszal pedig tovább folytatódik majd a telep rendbetétele.

de csak akkor, ha cigányok továbbra is együttműködnek, s megőrzik a telep rendjét. Kozák Ferenc szerint ezért a kisebbségi önkormányzat is igyekszik mindent megtenni, hiszen van már telepgondnok. De elnökként ő maga is rendszeresen kijár a telepre.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián fércmunkának tartja a Sargentini-jelentést

  • Magyar roma nőről ír az Independent, aki a brit cigányság jogaiért küzd

  • „Te is a nemzet része vagy” – megtartották a 6. Roma Büszkeség Napját

  • Megtartották a Roma Büszkeség Napját, de Járóka Líviát nem hívták meg

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt