2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Rádió C: továbbra is a forráshiány a legfőbb probléma
2007. 11. 15. 00:00

Továbbra is a forráshiány jelenti a legnagyobb problémát az első hazai roma rádióadó számára - nyilatkozta Csongor Anna kurátor az MTI-nek.

Mint mondta, egyedül a néhány munkatárs alkalmazását támogató Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal (OFA) van hosszabb távú támogatási szerződésük, ezen kívül rendszertelen és tervezhetetlen, hogyan kapnak további juttatásokat.

Közlése szerint a tulajdonosok nem zárkóznak el attól, hogy befektetőt vonjanak be az adót működtető közhasznú társaságba, esetleg eladják a céget egy olyan érdeklődőnek, amelyik reális szanálási és működési tervet tesz le az asztalra, valamint nem kívánja megváltoztatni a médium profilját.

"Abban nem vagyunk partnerek, hogy valaki a Rádió C felvásárlásával jusson, szinte fillérekért, egy budapesti frekvenciához" - mondta Csongor Anna.

A 2001 októberében indított adó erkölcsi támogatásban sohasem szenvedett hiányt, az anyaginak azonban igencsak híján van - hangzott el már tavaly októberben, az ötödik születésnap alkalmából tartott rendezvényen is.

Azóta az adó többször kényszerült megszorítésokra; néhány hónapja például ahhoz kérte az ORTT hozzájárulását, hogy - eltérve a műsorszolgáltatási szerződésükben foglaltaktól - kevesebb saját műsort adhassanak, ezzel is csökkentve költségeiket.