2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Diszkrimináció miatt diszkóbaleset?
2007. 11. 07. 00:00

A hozzátartozóik szerint azért halt meg három roma származású makói fiatal egy közúti balesetben, mert nem engedték be őket a helyi diszkókba.

A Szegeden megjelenő Délvilág című lapnak nyilatkozó szülők gyermekei egy vasárnap hajnalban, Makó külterületén bekövetkezett diszkóbalesetben haltak meg, amikor egy kanyarban fának csapódott és kettészakadt a személygépkocsijuk.

Név nélkül nyilatkozó makói diszkósok szerint csak azokat a fiatalokat nem engedik be a szórakozóhelyekre, akik korábban már valamilyen balhét csináltak ott. A többi vendég zavartalan szórakozása érdekében ezeket a személyeket már belépéskor kiszűrik. A lap által megemlített esetekre jellemző volt, hogy a lányokat beengedték volna, a társaságukban lévő fiúkat viszont eltanácsolták.

Szegesné Dakó Ilona, a makói roma kisebbségi önkormányzat elnöke úgy nyilatkozott: hozzájuk csak egyetlen diszkriminációgyanús eset jutott el egy éve. Elmondta: szeretnének tájékozódni a tragédia ügyében, ezért ma a kisebbségi önkormányzat irodájában meghallgatnak mindenkit, aki úgy érzi, jogsérelem érte valamelyik makói szórakozóhelyen.