HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kitoloncolják az olaszok a veszélyesnek ítélt románokat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 November 04    Forrás: Hírszerző


Ez a cikk archív

Az olasz hatóságok megkezdték a közbiztonság szempontjából veszélyesnek tartott vagy bűncselekményeket elkövetett romániai bevándorlók kitoloncolását, és felszámoltak egy cigánytábort, ahol egy gyilkossággal gyanúsított román állampolgár élt.

Hirdetmény

A római kormány szerda esti rendkívüli ülésén döntött az európai uniós állampolgárok kitoloncolásának megkönnyítéséről azután, hogy - jelentős részben romániai - bevándorlóknak tulajdonított bűncselekmények sorozata okozott felháborodást a közelmúltban.

A csütörtökön életbe lépett rendelet utáni első kitoloncolásokat Milánóból jelentették: négy rovott múltú romániai bevándorlót ültettek fel szombatra virradóra az Alitalia légitársaság Bukarestbe tartó járatára, és további 12 román állampolgár kiutasításáról született jogerős döntés.

A kormányrendelet egyesek szerint megnövelte az önbíráskodás kockázatát. Késekkel, botokkal, vasrudakkal támadtak négy romániai bevándorlóra péntek este egy római bevásárlóközpont parkolójában. A támadók azonosítását megnehezíti, hogy tízből nyolcan bukósisakot viseltek. Az áldozatok egyikének állapota súlyos - közölte a rendőrség.

A támadás után a római román nagykövetség felszólította az olasz kormányt: akadályozza meg, hogy "az ehhez hasonló idegengyűlölő akciók megismétlődhessenek".

A bevándorlók rovására írt bűncselekmények között fordulópontot jelentett, amikor kedden Róma egyik külvárosában megvertek és feltehetően meg is erőszakoltak egy 47 éves asszonyt, egy tengerész százados feleségét, aki két nappal később belehalt sérüléseibe. Az elfogott gyanúsított egy 24 éves román bevándorló, aki a szombaton felszámolt cigánytáborban lakott.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt