HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gyűlöletbeszéd: az államfő még nem döntött, hogy visszaküldi-e a módosítást

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Október 31    Forrás: hirado.hu


Ez a cikk archív

Sólyom László még nem döntötte el, hogy aláírja, vagy visszaküldi-e az Országgyűlésnek a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos törvénymódosítást - mondta szerdán a Független Hírügynökségnek a Köztársasági Elnöki Hivatal Stratégiai és Kommunikációs Főosztályának vezetője. Kumin Ferenc hozzátette: a köztársasági elnökhöz kedden érkezett meg a Polgári Törvénykönyv ide vonatkozó részeinek kiegészítése. Az államfő minden jogszabályt, így ezt is alkotmányossági szempontból fogja megvizsgálni. Erre a köztársasági elnöknek 15 napja van arra - tette hozzá Kumin Ferenc.

Hirdetmény

A Társaság a Szabadságjogokért, (TASZ) azt kérte az államfőtől, hogy ne írja alá a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos szabályozást, hanem kérjen előzetes felülvizsgálatot az Alkotmánybíróságtól.A polgári törvénykönyv módosításáról hétfőn döntött az Országgyűlés. Ha Sólyom László mégis átengedi a jogszabályt, maga a jogvédő szervezet fordul az Alkotmánybírósághoz. A TASZ szerint a ptk.-ba beiktatott cikkelyek ellentétesek a véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos jogával.

Közben az MSZP reagált a TASZ tegnapi kezdeményezésére, melyben azt kérik az államfőtől, hogy ne írja alá a polgári törvénykönyv gyűlöletbeszéddel kapcsolatos módosítását.

Bárándy Gergely az MSZP-s képviselő szerint viszont a mósosítás összhangban van az alkotmánnyal és az Alkotmánybíróság határozataiva. A szocalista poltikus hozzá tette: a módosítás szerint akkor is pert lehet indítani, ha nem meghatározott és beazonosítható személy ellen irányul a jogsértés, hanem egy társadalmi csoport ellen, és megjegyezte: a módosítás elfogadása után nemcsak a sérelmet szenvedettek, hanem az érdekeiket képviselő civil szervezetek is indíthatnak pert.

Bárándy Gergely a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kritikájával kapcsolatban azt mondta: lehet, hogy nem ez a legjobb megoldás, de a TASZ egyetlen alternatívát sem fogalmazott meg.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt