2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Horogkeresztes "emlékező" Olaszliszkán
2007. 10. 23. 00:00

Egy horogkeresztet is viselt ruházatán az a férfi, aki a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci szervezetének szombati kegyeleti megemlékezésén részt vett Olaszliszkán.

A média munkatársai felvételeket készítettek az október 20-i eseményről. Ezek egyikén egy férfi látható, akinek fekete dzsekijén több, különböző hímzett motívum is van, melyek egyike egy kicsi horogkereszt. A rendezvény biztosításában részt vevő rendőrök a más motívummal egybeszőtt önkényuralmi jelképet méreténél fogva ( 4 cm) nem észlelték - olvashatóa rendőrség internetes honlapján.

A tudomására hozott felvétel alapján a Sárospataki Rendőrkapitányság október 21-én nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt. A beszerzett információk alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőri szervek még október 21-én beazonosították a fotón szereplő férfit.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei RFK Kommunikációs Iroda közleménye szerint a 26 éves, tiszaújvárosi tartózkodási lakhellyel rendelkező M. Tibor-t a tiszaújvárosi rendőrök vasárnap (október 21) késő este előállították. Az önkényuralmi jelképpel díszített kabátját lefoglalták, majd sor került gyanúsítottkénti kihallgatására is.

A férfi ellen önkényuralmi jelkép használata vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt (BTK 269/B) indított eljárást a rendőrség.