HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"A kormányzat felkarolja a magyar nóta ügyét..."

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Kállai Katalin
2007 Október 19    Forrás: EBC - RomNet


Ez a cikk archív

A Hálózat TV-n látható Nefelejcs Nótashow egyedülálló módon segíti a magyar nóta ügyét, kiváló tehetségekre és a műfaj létjogosultságára hívja fel a figyelmet. A tehetségkutató műsorsorozat első selejtezőjének sugárzása mindenféle előzetes kampány nélkül is igen nézett volt, ez is igazolja a magyar nóta iránti erős érdeklődést - tudatta közleményében a Hálózat TV.

Hirdetmény

Kállai Katalin a kultuszminisztérium stratégiai főtanácsadója a produkció sajtótájékoztatóján elmondta, hogy vitathatatlan, hogy ez a műfaj a magyar kultúra része, országimázs-hatással bír, komoly igény van rá. A kormányzat kiemelten fontosnak tartja a magyar nóta ügyének jövőbeni támogatását, ezért az ilyen jellegű kezdeményezéseket a tervek szerint pályázatok útján segítik majd.

A Nefelejcs Nótashow vasárnaponként este fél hatkor jelentkezik, adásonként négy jelölt mutatja be tudását a szakmai zsűri előtt. A zsűritagok igazi nagyágyúk, a színházi-előadóművészi szakma elismert művészei: Kállay Bori, Nagy Edmond, Berkes János, Tarnai Kiss László.

A műsor első selejtezőjének ismétlését október 20-án, szombaton este tíztől láthatják a nézők a Hálózat TV-n.

A versenyben kieséses rendszerben 28 versenyzőből végül a négy legjobb marad meg, akik a döntőt vívják majd. A versenyzők minden műsorban fellépőként, "művészként" mutathatják meg tudásuk legjavát.


Adásonként 4-4 versenyző szerepel, s közülük egyet juttat tovább a zsűri, a többi versenyzőre a nézők sms-ben és hanghívással szavazhatnak. A nézők által beszavazott versenyzők a vigaszági döntőben méretik meg magukat, s ennek győztese csatlakozik a selejtező körök továbbjutóihoz. Az elődöntők során a zsűri és a nézők is egy-egy versenyzőt szavaznak a döntőbe, ahol pedig a közönség szavazatai alapján hirdetik ki a végső sorrendet.

A műsorsorozatot nagyszabású gálakoncert zárja valamennyi versenyző részvételével.

A Hálózat TV egyedi struktúrája lehetővé teszi, hogy igényes formában a lehető legszélesebb nézőközönséget érje el, hiszen programja számos településen látható a helyi televíziók műsorfolyamában csakúgy, mint önálló csatornaként napi 24 órában. A Hálózat TV jelenleg az ötödik legnagyobb lefedettségű országos televíziós műsorszolgáltató, így a Nefelejcs Nótashow selejtezőit és döntőit csaknem hétmillió néző láthatja majd.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt