2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fotókiállítás a Chachipe pályázat anyagából
2007. 10. 12. 00:00

A romák sztereotip ábrázolása ellen fellépő Chachipe Fotópályázat anyagából október 25-én nyílik kiállítás ki az OSA Archívum Centrális Galériájában.

Négy kategóriában hirdetett az öttagú, nemzetközi zsűri győzteseket (családi, portré, esszé és hír). A kategóriák győztes fotóit, az október 25-én 18: 00-kor nyíló kiállításon láthatja majd az érdeklődő közönség, a rendezvény kurátora és szervezői által kiválogatott körülbelül 70 válogatott legjobb versenyfotóval együtt.

Az öttagú zsűri döntése alapján a legjobb riportfotót Pálosi Erika Tünde (Románia), a legjobb portréfotót Czimba Gyula (Magyarország), a legjobb fotóesszét (maximum 5 képből álló sorozat) Nina Nikolova (Bulgária), a legjobb családi, úgynevezett privát fotót Bereczki Zoltán (Románia) készítette.

A kiállítást Kállai Ernő kisebbségi ombudsman és Ardó Zsuzsanna, a nemzetközi zsűri elnöke nyitja meg. Az este folyamán hangulatos soul szórakoztatják a közönséget

A kiállított képeket egy hónapig láthatják majd az érdeklődők az Arany János utcai OSA Centralis Galeriájában. November 14-én Harkály Elemér tart felolvasó estet "Rátok hagyom mindenem" címmel, majd 22-én Kővári 'Borz' József 'Vándormozi' című filmje kerül vetítésre.

A Roma Évtized Program jegyében zajló fotópályázat szervezői, a Nyílt Társadalom Intézet és a Közép-Európai Egyetem részeként működő Open Society Archive, olyan képeket vártak benevezésre, amelyek segítik a romákkal kapcsolatos vizuális sztereotípiák elleni fellépést. Érdemben és művészien mutatják be a roma hétköznapokat és kultúrát; elősegítve ezzel a roma közösségek társadalmi helyzetének gyökeres megváltoztatását.

A nyertes képeket és a beérkezett fotókat erre a linkre kattintva tekintheti meg.