HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mentori ismeretek számonkérése - országos körút indult

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Október 09    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) által létrehozott Katapult Mentorprogram október 18-án országos körutat indított a programba idén bekerült mentorok ismereteinek felmérése céljából. A körút első, budapesti állomásán Szegedi Dezső, az OKM Roma Integrációs Titkárságának szakértője is meghallgatta a mentorokat - közölte az OKM a RomNettel.

Hirdetmény

A mentorok feladata a felsőoktatási intézményekben az elsőéves halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók egyetemi, illetve főiskolai életbe való beilleszkedésének megkönnyítése, valamint a tanulmányi és szociális ügyintézésben való segítésük. Az előzetesen kiválasztott mentorok már a tanév megkezdése előtt felvették a kapcsolatot a felvételt nyert hallgatókkal, és folyamatosan segítenek az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában.

Ahhoz, hogy a mentorok feladatukat hatékonyan lássák el, előre kiadott képzési anyagokat kellett elsajátítaniuk. Az országos körút fő programja a képzési anyagok számonkérése. A beszámoló során a mentornak egy-egy tételt kell húznia három témakörből, amelyek a következők: hallgatói juttatások rendszere; adminisztráció a felsőoktatási intézményekben; Mentorprogram programismerete.

Az országos körút első állomása Budapest volt, ahol október 18-án Szegedi Dezső, az OKM Roma Integrációs Titkárságának szakértője, Nagy Attila, a Katapult Mentorprogram projektvezetője, valamint Fonyó Attila és Major Brigitta projektasszisztensek hallgatták meg a közép-magyarországi régió mentorainak beszámolóját. A projekt vezetői a következő egy hónap során ellátogatnak Egerbe, Miskolcra, Győrbe, Szegedre és Pécsre is.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt