HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

OCÖ-s képviselők büntetőügyei

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ
2007 Szeptember 12    Forrás: Joó István-Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Két olyan tagja is van az Országos Cigány Önkormányzatnak (OCÖ), akiket roma kárpótlási csalással és okirat-hamisítással vádolnak büntetőeljárás keretében. Mindketten a választási vereség ellenére kormányrúdhoz jutott, baloldali Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma frakciójának képviselői.

Hirdetmény

Nem válik dicsőségére a cigány bűnözés kifejezés etnikai értelemben vett használata ellen kardoskodó Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának (MCF), hogy a színeiben mandátumhoz jutott Horváth Attila elnökhelyettes és Bihari József ellen büntetőügy zajlik, immár bírósági szakaszban. Az MCF a Lungo Drom-frakcióból tagokat csábított át, és ezzel ismét hatalomra került az országos önkormányzatban. Horváth Attilát olyan súlyú vagyon elleni bűncselekménnyel vádolják - folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével, illetve folytatólagosan elkövetett magáokirat-hamisítás vétségével -, hogy ügyét nem a Győr városi, hanem a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság tárgyalja elsőfokon.

Összesen 26 vádlottja van ennek a roma kárpótlási botránynak. Az elsőrendű vádlott, Horváth Attila volt a vád szerint a kinyomozott bűncselekmény-sorozat feje, méghozzá a győri cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyetteseként.

Habony János, a megyei bíróság büntetőkollégiumának elnökétől megtudtuk, a megcélzott károkozás a 221 millió forintot is meghaladta, de mivel menet közben leállították a jogtalanul igényelt kifizetéseket, "csak" 204 millió forintot utaltak ki. A jelenleg OCÖ-elnökhelyettes Horváth egyébként az előző kisebbségi önkormányzati ciklusban alelnök volt, szintén a roma baloldallal szövetségben.

- B. József és társaival szemben két büntetőeljárás is folyik a Komárom-Esztergom Megyei Bíróságon, másodfokon - tudtuk meg Széplaki Lászlótól, a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság elnökhelyettesétől. Az elsőfokú bíróság nem jogerős ítéletében már bűnösnek mondta ki B. Józsefet, a tatabányai cigány kisebbségi önkormányzat akkori és mostani elnökét. Az egyik ügyben egyrendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás büntettében mint bűnsegédet, valamint egyrendbeli, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében szintén mint bűnsegédet ítélték két év hat hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és további mellékbüntetésekre ez év májusában. A másikban 27 rendbeli csalás bűntettében és ugyanennyi rendbeli magánokirat-hamisítás vétségében mondták ki bűnösnek, amiért többek között tíz hónap, végrehajtásában négyévi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A fellebbezések folytán jogerős ítélet ez év végéig várható.

Korábban megírtuk, hogy roma kárpótlás az Osztrák Megbékélési Alapból azoknak jár - a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványon keresztül -, akiket ausztriai területre deportáltak a második világháborúban kényszermunkára kötelezetten. Nem tudni, hogy a 672 millió osztrák schillig érékhatárig szóló osztrák pénzjuttatásból mennyit fizettek ki alaptalanul, a csalások miatt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt