HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Újabb romabotrány: a segélyből vonták le a tankönyvek árát és a kommunális adót?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Szeptember 11    Forrás: VG.hu


Ez a cikk archív

A helyi roma vezető szerint a nyírmihálydi polgármester levonatta a segélyből a tankönyvek árát és a kommunális adót, melyre kamatot is felszámoltatott, amikor hétfőn végre engedte kifizetni a lakásfenntartási támogatásokat, amelyeket korábban megtagadott. A cigány önkormányzat elnöke szerint lejárató kampány folyik a nyírmihálydi romák ellen - tudósít a Roma Sajtóközpont.

Hirdetmény

Rendbontás nélkül zajlott a lakásfenntartási támogatások kifizetése Nyírmihálydiban - közölte Nagy József, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.

Ahogy arról a Roma Sajtóközpont korábban már beszámolt: huszonöt tizenkét év alatti gyermek fertőződött meg az elmúlt hetekben hepatitis-A vírussal Nyírmihálydiban. A vírus a település romák lakta részéről indult el főként a rossz közegészségügyi viszonyok miatt.

A település polgármestere ekkor úgy döntött: nem kap segélyt, aki nem rakja rendbe portáját, és nem épít WC-t a házához. Közben a közigazgatási hivatal vezetői arra kérték a polgármestert, hogy törvényesen járjon el az ügyben. Körülbelül 230 család jogosult a támogatásra faluban, hétfőn egész nap tartott a segélyfizetés - mondta a polgármester, aki szerint kevesen vették fel a támogatást a délelőtti órákban a televíziós csatornák kameráit látván. A kisebbségi vezető szerint viszont a község első embere levonatta a segélyekből a tankönyvek árát és a kommunális adót, melyre ötszáz forint kamatot is felszámolt a családoknak.

A polgármester ezzel szemben azt állítja, hogy a családok kérésére vonták le a pénzből a víz és a szemétszállítás díját. A roma elnök elmondása szerint negyvenöt a felújításra szoruló udvari illemhelyek száma és csak egy roma család portáján nincs árnyékszék. Nagy úgy vélte: lejárató kampány folyik a romák ellen Nyírmihálydiban, és megcsappant a vevőkörük, amióta a polgármester azt híreszteli róluk, hogy isznak és nem dolgoznak.

A településen egyébként kosár és söprűfonásból egészítik ki jövedelmüket a romák. A hepatitis-járvány kitörése óta öt új udvari árnyékszék készült el. Ezeket Lakatos Istvántól, a Szabolcs Megyei Közgyűlés elnökétől kapták a romák.

A polgármester úgy nyilatkozott a Roma Sajtóközpontnak, hogy 15 milliós a település forráshiánya, ezért az önkormányzat nem tud segíteni a romáknak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt