HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Száz esélyegyenlőségi szakembert képez az oktatási tárca

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Szeptember 11    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Esélyegyenlőségi szakember-képzést indít az oktatási tárca, miután szeptembertől a régiós pályázatokhoz csatolni kell esélyegyenlőségi tervet. A minisztérium számításai szerint mintegy négyszáz ilyen tervnek kell készülnie.

Hirdetmény

A oktatási tárca száz esélyegyenlőségi szakembert képez majd - közölte a Roma Sajtóközponttal Dr. Borovszky Tímea a minisztérium Roma Integrációs Titkárságának vezetője. A felkészítő tanfolyam hatvan órát vesz igénybe. A képzésre azoknak a jelentkezését várják, akik a halmozottan hátrányos helyzetű és roma tanulók integrált oktatása, együttnevelése, oktatási esélyegyenlőségének javítása terén kívánnak tevékenységet folytatni. A kurzus célja olyan szakértők képzése, akik felkészültségüknél fogva hatékony segítséget tudnak adni a helyi önkormányzatoknak a települési szintű közoktatási esélyegyenlőségi terv és problématérkép kidolgozásához, a halmozottan hátrányos helyzetű és roma gyerekek és tanulók szegregációmentes nevelésének és esélyegyenlőségének képviseletéhez.

A közoktatási esélyegyenlőségi szakértők feladata elsősorban a közoktatási célú európai uniós forrásokra pályázó települések és intézményekkel való együttműködés: helyzetelemzés készítése a halmozottan hátrányos helyzetű és roma tanulók oktatási helyzetéről, és ez alapján a helyi települési és intézményi közoktatási esélyegyenlőségi program megalkotása. A képzésre a jelentkezőket folyamatosan várja a minisztérium. Dr. Borovszky Tímea elmondta: a jelentkezők iskolai végzetségére nincsen kitétel, de kiválasztásuknál fontos szerepet játszik a gyakorlati tudás megléte. Az önkormányzati visszajelzésekkel kapcsolatban hozzátette, a Közép-Magyarországi Régióban már lefutott a pályázat, és itt mintegy negyven településre jutott el a már kiképzett és munkába állt tizennyolc szakértő.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt