HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Kóka ellehetetlenítette a roma muzsikus családokat"

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Szeptember 11    Forrás: Független Hírügynökség


Ez a cikk archív

Nyílt levélben fordulnak Kóka János gazdasági miniszterhez és Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz a cigányzenészek, mivel úgy érzik, a tárcavezető ellehetetlenítette a roma muzsikus családokat - jelentette ki Raduly József, a Művészeti, Oktatási, Kulturális, Közéleti Alapítvány elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Hirdetmény

A cigányzenészek nevében Raduly József elmondta: több ezer roma muzsikus emberi és szakmai méltóságát tette tönkre tavaly ősszel Kóka János gazdasági miniszter. Az elmúlt több mint hetven évben a roma előadóművészeknek vizsgát kellett tenniük, hogy megkapják a szakmai minősítést. Biztosíték volt ez a muzsikusoknak és garancia a közönségnek, hogy a vendéglátóhelyeken minőségi zene szóljon. Azzal, hogy a tárcavezető eltörölte ezt a rendeletet, a cigányzenész szakmát segédmunkává alacsonyította - szögezte le az alapítvány elnöke.

Raduly József továbbá elmondta: még kedden délután eljuttatják a tárcavezetőhöz és Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz is a cigányzenészek állásfoglalását.

Zenés tüntetést helyeztek kilátásba

Raduly József közölte: megkeresték a Fidesz egykori oktatási miniszterét, aki ígéretet tett arra, hogy jövő héten interpellál a Parlamentben a cigány muzsikusok érdekében. Amennyiben Pálinkás József fideszes országgyűlési képviselő felszólalása és a kormánytagoknak eljuttatott nyílt levél nyomán sem történik érdemi változás, a roma muzsikusok békés, zenés tüntetést tartanak a Hősök terén. Legvégső esetben pedig Strassbourgig is elmennek a cigányzenészek - összegezte Raduly József.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt