2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ötödik tanévét kezdi meg a Digitális Középiskola
2007. 09. 07. 00:00

Lezárult a Digitális Középiskola program kísérleti fázisa, hiszen a 2006/2007 tanév befejeztével leérettségizett az első végzős osztály.

Idén négy évfolyamon, 14 osztályban csaknem 500 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait, az újonnan beiratkozott tanulók száma 220 fő.

A Digitális Középiskola esélyegyenlőséget javító program egy 2003. szeptemberében elindult számítógéppel támogatott levelező tagozatos gimnáziumi képzés, elsősorban hátrányos helyzetű roma közösséghez tartozó személyek részére, amely a Földes Ferenc Gimnázium, a Miskolci Egyetem és az Innocenter Kht. konzorciumi együttműködésével, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával üzemel.

Akikért a képzés működik

A Digitális Középiskola célja a hagyományos középiskolai képzésből kimaradók érettségihez juttatása. Azok számára jött létre, akikben megvan a képesség, a szándék arra, hogy leérettségizzenek, de hátrányos helyzetük, anyagi vagy például közlekedési nehézségeik miatt a hagyományos struktúrában erre nem volt módjuk.

Az oktatás módszere

Az oktatási módszere az elearning technológiát ötvözi a távoktatás és a gimnáziumi levelezőképzés szakmai tapasztalataival. A program négyéves, érettségivel zárul, az oktatás nagy része távoktatásos, számítógéppel támogatott, online középiskolai képzés. Az oktatáshoz szükséges digitális segédanyagot a Földes Ferenc Gimnázium pedagógusai dolgozták ki. A képzés modulrendszerű, a tanév héthetes, számonkéréssel záruló modulokból áll. A Digitális Középiskola minden tanulója számára biztosítja a számítógépes hozzáférést lakóhelyén, vagy annak közelében.