HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Sikeres a Roma Együttműködési Program

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  April H. Foley, Vajszló
2007 április 27    Forrás: MNO


Ez a cikk archív

Sikeresnek értékelte az Egyesült Államok Nemzeti Fejlesztési Hivatalának (USAID) idén záruló Roma Együttműködési Programját a kezdeményezés menedzsere a baranyai Vajszlón pénteken.

Hirdetmény

A Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot érintő, 2,8 millió dollár összköltségvetésű négyéves program különböző tanácskozásokkal, képzésekkel, beruházásokkal segítette a kormány, az önkormányzatok, civil és kisebbségi szervezetek együttműködését a hátrányos helyzetűek, különösen a romák integrációja tekintetében - mondta Susan K. Kutor a program egyik hazai záró konferenciáján.

Rámutatott, hogy az önkormányzatok és a kisebbségi képviselők elképzelései szerint támogatták a romák társadalmi és politikai zártságának csökkentését, életfeltételeik javítását. Példaként hozta fel, hogy Borsod megye egyik iskolája az e-tanulás bevezetéséhez kapott segítséget, máshol a támogatásból játszóterek épültek, Vajszlón pedig hetvenöt állástalan munkára való felkészítéséhez, majd varró- és faipari dolgozónak képzéséhez járultak hozzá.

April H. Foley, az Egyesült Államok budapesti nagykövete arról szólt, hogy a program eredményessége az ennek kapcsán Magyarországon létrejött összefogásnak köszönhető. Úgy vélte: a munkát ugyanilyen csapatszellemben érdemes és kell is folytatni.

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára előadásában azt emelte ki, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Tervben 2007 és 2013 között 7000 milliárd, a vidékfejlesztési terv keretében pedig 1000 milliárd forint támogatás nyerhető, amiből jelentős összegeket fordíthatnak a hátrányos térségek, így a dél-baranyai Ormánság felzárkóztatására.

Hozzátette: az ország leghátrányosabb kistérségei közé tartozó sellyei a kedvezményezettje lehet a 120 milliárd forint keretösszegű, Zászlóshajó elnevezésű komplex kistérségfejlesztő programnak is.

Az államtitkár ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ezek lehetőségek csak akkor vezethetnek komoly eredményre, ha a tervezéstől a kivitelezésig kellő együttműködési készség van a fejlesztésben érdekelt szereplők között.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János PálCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt