2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

OCÖ: fontos, hogy minél többen csatlakozzanak a zéró tolerancia kiáltványhoz
2007. 04. 23. 00:00

Az OCÖ fontosnak tartja, hogy minél többen csatlakozzanak a zéró tolerancia kiáltványhoz, ezért felszólítja a roma szervezeteket, hogy azt írják alá - közölte Ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője.

Az OCÖ szerint lényeges, hogy "meglegyen az a csendes többség, aki a társadalmi békét, a szolidaritást fontosnak tartja" - mondta a szóvivő.

Közölte: az OCÖ felszólítja a cigány kisebbségi önkormányzatokat, a roma civil szervezeteket és a roma politikusokat, hogy írják alá a kiáltványt.

Bogdán János elmondta: az OCÖ reményei szerint "a kiáltvány olyan összefogás, amelynek következtében vissza tudják szorítani az egyre hangosabb szélsőséges megnyilvánulásokat".

A kiáltványt az országos önkormányzati képviselők is aláírják - jegyezte meg.

A zéró tolerancia kiáltványt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezte a holokauszt emléknapon. Eszerint a nyilatkozat aláírója a zéró tolerancia elvét alkalmazza mindazokkal szemben, akik gondolataikkal, szavaikkal és cselekedetekkel kirekesztenek, gyűlöletet szítanak, és akik vallási, faji, származási vagy nemi alapon különbséget tesznek ember és ember, magyar és magyar között.