HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Együttműködik az OCÖ-ben Farkas Flórián és Kolompár Orbán

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 április 17    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

Kiegyensúlyozott, botrányoktól mentes, és új szakmai alapokon kíván dolgozni az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) testületében Farkas Flórián és Kolompár Orbán, ezért egy közös együttműködési megállapodást készít elő a Lungo Drom és a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) - közölte a két roma szervezet elnöke kedden.

Hirdetmény

A Lungo Drom és az MCF egyetért azzal, hogy egy hatékony, nyugodt és botránypolitizálástól mentes, kiegyensúlyozott OCÖ működésében érdekeltek, ezért a cél megvalósítása érdekében egy szakmai munkacsoportot hoznak létre - írta az MTI-hez eljuttatott közös közleményében Farkas Flórián és Kolompár Orbán.

A két roma szervezet közötti együttműködési megállapodásról kedden megkezdődtek a tárgyalások - közölte a Lungo Drom és az MCF elnöke.

Szerda délelőtt tartja első közgyűlését az Országos Cigány Önkormányzat. A napirendi pontok szerint az idei költségvetés és a szervezeti és működési szabályzat, valamint a 2007. évi munkaterv módosítását, illetve a szakmai bizottságok megalakítását tárgyalja az 53 fős testület.

A március 4-i országos kisebbségi önkormányzati választásokon a Farkas Flórián vezette Lungo Drom 28, míg Kolompár Orbán szervezete, a Magyarországi Cigányszerveztek Fóruma (MCF) 25 mandátumot kapott az 53 fős testületben. A március 13-i alakuló közgyűlésen várható volt, hogy a többség Farkas Flóriánt választja majd OCÖ-elnöknek, de az MCF frakciója váratlanul a Lungo Drom képviselőjét, Kozák Jánost jelölte és választotta elnöknek Farkas Flóriánnal szemben.

A Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal törvénysértőnek ítélte az alakuló ülést, ezért megismételtette. A március 31-i ülésre átrendeződtek az erőviszonyok, így a képviselők ismét Kolompár Orbánt választották elnöknek. Az MCF választási szövetség vezetője 29 igen, 1 nem és 23 tartózkodó szavazat mellett foglalhatta el újból pozícióját, míg Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője 24 támogató szavazatot kapott.

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke azt mondta: Kolompár Orbán elnökké választása nem a magyarországi cigányság, hanem a hatalom akaratát tükrözi.

A szerda délelőtti első közgyűlésen a Lungo Drom frakciója is részt vesz, és megválasztják a szakmai bizottságok elnökeit, döntenek a két lungo dromos elnökhelyettesi pozíciót betöltő képviselő személyéről is. Az ülésen egyebek mellett meghatározzák a tiszteletdíj mértékét, módosítják a szervezeti és működési szabályzatot, valamint megtárgyalják a kőbányai Országos Cigány Információs és Művelődési Központ eladásáról szóló korábbi közgyűlési határozatot is.

Információnk szerint az MCF-es frakció időközben 31 fősre duzzadt, de további képviselők jelezték, hogy "átülnek" a Lungo Drom frakciójából a Kolompár Orbán által vezetett választási szövetség soraiba.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát

  • Farkas Flórián nem vette át ORÖ-s mandátumát

  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning RimaszombatbanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt