HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Solymos László egy főként romákat oktató iskola bezárását jelentette be

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Március 29    Forrás: Hírextra


Ez a cikk archív

Az etnikai alapú szegregáció megszüntetése érdekében bezárnak egy főként roma gyerekeket oktató általános iskolát Szegeden; az új intézményekbe kerülő diákokat mentori hálózat segíti majd - közölte Solymos László alpolgármester a Tisza-parti városban.

Hirdetmény

A cigány kisebbségi önkormányzat február közepén azzal a kéréssel kereste meg a város vezetését, hogy szüntessék meg a Móra Ferenc Általános Iskolát, ahol a gyereke 80 százaléka roma származású, s többségűk halmozottan hátrányos helyzetű - mondta a politikus a javaslatot tárgyaló közgyűlés előtt az MTI-nek. Hozzátette: a szülők döntő többsége egy petíciót is aláírt, melyben kérte a szegregáció megszüntetését.

Az iskola 130 diákjának elhelyezésére született terv alapján a szülőknek - a szabad iskolaválasztás lehetőségét fenntartva - tíz fogadóintézményt kínál föl az önkormányzat. A lakóhely, a családi kapcsolatok, a tanult idegen nyelv és a férőhelyek alapján minden szülővel egyeztet és javasol a gyerekek számára új iskolát az önkormányzat - közölte az alpolgármester.

Solymos László elmondta, a gyerekek beilleszkedését és fejlődését segítendő az önkormányzat mentori hálózatot alakít ki. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a napokban írt ki pályázatot a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek oktatásának és képzésének támogatására. Az önkormányzat az iskolában jelenleg dolgozó pedagógusok közreműködésével kialakítandó mentori hálózat működtetését részben ebből szeretné finanszírozni - tudatta.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt