2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Százharminc milliót ér az OCIMK
2007. 02. 26. 00:00

Az épület eladásról az OCÖ közgyűlése döntött, és az egyhangúlag elfogadott határozat szerint az önkormányzat a befolyt vételárat letétbe helyezi.

Az önkormányzat a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítványtól tulajdonba kért egy Rottenbiller utcai ingatlant, és az OCÖ és a közalapítvány együttműködést kötne, amelynek keretén belül a szervezet támogatná az alapítvány által működtetett speciális iskola fenntartását. Az év közepéig létrehozandó Országos Roma Művészeti és Művelődési Központ a Rottenbiller utcai ingatlanban kapna helyet.
 
Szögi János független ingatlan értékbecslő az OCIMK épületére 2005. augusztus 30-án és 2007. január 29-én készített értékbecslést. Első ízben 130, idén január végén pedig 131 millió forintra becsülte annak értékét. Valótlannak lehet tekinteni Farkas Antal képviselő azon állítását, hogy a Gyömrői úti székház másfél milliárd forintot érne, és azt az önkormányzat áron alul akarná értékesíteni, "elkótyavetyélni".
 
Az ingatlan értékbecslésével kapcsolatban Szögi János kijelentette: "minden szakmai felelőséget vállalok" . A 7134 négyzetméteres telken lévő 1250 négyzetméteres épület, melynek szerkezetét teljesen vissza kell bontani és át kell építeni, így annak értékesítési árát 144 millió forintos összegben javasolja.

 

Százharminc milliót ér az OCIMK

Százharminc milliót ér az OCIMK (2)