HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Százharminc milliót ér az OCIMK

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Február 26    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Százharmincegymillió forintot ér az Országos Cigány Információs és Művelődési Központ Gyömrői úton lévő épülete, melyet az Országos Cigány Önkormányzat közbeszerzési eljárás keretén belül 145 millió forintért kíván értékesíteni - derül ki az ingatlanbecslő által a RomNethez eljuttatott leveléből. Az épület eladásról az OCÖ közgyűlése múlt csütörtökön döntött, és az egyhangúlag elfogadott határozat szerint az önkormányzat a befolyt vételárat letétbe helyezi, és majd az újonnan felálló önkormányzat dönt annak felhasználásáról.

Hirdetmény

Az önkormányzat a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítványtól tulajdonba kért egy Rottenbiller utcai ingatlant, és az OCÖ és a közalapítvány együttműködést kötne, amelynek keretén belül a szervezet támogatná az alapítvány által működtetett speciális iskola fenntartását. Az év közepéig létrehozandó Országos Roma Művészeti és Művelődési Központ a Rottenbiller utcai ingatlanban kapna helyet.
 
Szögi János független ingatlan értékbecslő az OCIMK épületére 2005. augusztus 30-án és 2007. január 29-én készített értékbecslést. Első ízben 130, idén január végén pedig 131 millió forintra becsülte annak értékét. Valótlannak lehet tekinteni Farkas Antal képviselő azon állítását, hogy a Gyömrői úti székház másfél milliárd forintot érne, és azt az önkormányzat áron alul akarná értékesíteni, "elkótyavetyélni".
 
Az ingatlan értékbecslésével kapcsolatban Szögi János kijelentette: "minden szakmai felelőséget vállalok" . A 7134 négyzetméteres telken lévő 1250 négyzetméteres épület, melynek szerkezetét teljesen vissza kell bontani és át kell építeni, így annak értékesítési árát 144 millió forintos összegben javasolja.

 

Százharminc milliót ér az OCIMK

Százharminc milliót ér az OCIMK (2)Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt