2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Gyarapodik Farkas Flórián tábora
2007. 02. 15. 00:00

Tovább gyarapodott Farkas Flórián Lungo Drom-elnök és szövetségeseinek tábora a március 4-i területi és országos kisebbségi választások közeledtével.

műsorban Zsigó Jenő szociológus - aki a Fővárosi Cigány Önkormányzatnak (FCÖ) is elnöke -, valamint Csík Tamás, az FCÖ tagja egyaránt kinyilvánította: a hazai cigányság az Országos Cigány Önkormányzat megtisztulásában és a jelenlegi OCÖ-elnök, Kolompár Orbán leváltásában érdekelt. Ugyanezen a fórumon Farkas Flórián elhatárolódott azoktól a parlamenten kívüli politikai csoportoktól, amelyek lépten-nyomon a cigánybűnözés kifejezést emlegetik.

- Farkas Flóriánnak minden esélye megvan arra, hogy elfoglalja az OCÖ elnöki székét, ha kooperál azokkal a cigány értelmiségiekkel, akik még nem járatták le magukat, illetve ha nyilvánvalóvá teszi: tanult Kolompár súlyos hibáiból - mondta lapunk érdeklődésére Csík Tamás. Kolompár mindenekelőtt abban hibáztatható - állította -, hogy nem volt valódi tárgyalópartnere a kormánynak, és átláthatatlanná tette az OCÖ gazdálkodását, amelyet az ő stiklijei jellemeznek. Csík követeli, hogy a rendőrség gyorsítsa fel régóta tartó nyomozását az OCÖ pénzügyi visszásságaival kapcsolatban, hogy az eredmény még a választás előtt ismertté válhasson.