2024 April 16., Tuesday/Csongor napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Lemondtak az OCÖ ügyrendi bizottságának tagjai
2007. 02. 14. 00:00

Az Országos Cigány Önkormányzat ügyrendi bizottságának tagjai lemondtak megbízatásukrólm ert annak vezetőjének munkájával nem elégedettek és nem értenek egyet - tájékoztatták a RomNetet a képviselők.

Bogdán József, Sütő János és Kiss Jánosné azért mondott le megbízatásáról, mert Farkas Antal elnök "a munka közben elhangzott adatokat és információkat hazug módon tárja nyilvánosság elé" - írták a RomNethez eljuttatott és aláírt lemondó nyilatkozatuk indoklásában.
 
Az OCÖ képviselői szerint "egy ilyen konkrét hazugság, hogy Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat jelenlegi elnöke, egyedül akarja eladni az Országos Cigány Önkormányzat tulajdonában lévő OCIMK központ épületét".
 
Véleményük szerint, mint azt telefonon elmondták, Farkas Antal minden politikai rágalmazási lehetőséget megragad, hogy a Lungo Drom kampányát elősegítse, és bizonyítsa létjogosultságát, mivel kizárták abból a szervezetből, amelynek színeiben képviselői mandátumot szerzett.

A lemondó nyilatkozatot a RomNet az alábbiakban közli:


Nyilatkozat

Bogdán József, Sütő János, Kiss Jánosné, személyek részéről. Fent nevezett személyek az Országos Cigány Önkormányzat képviselői és egyben az ügyrendi bizottság tagjai nyilatkoznak a következőkről:

Az Ügyrendi Bizottság tagságról lemondanak, mivel a bizottság elnökének, azaz Farkas Antal módszerével, mellyel az ügyrendi bizottság munkáját minősíti nem értünk egyet.

Farkas Antal elnök úr a munka közben elhangzott adatokat és információkat hazug módon tárja nyilvánosság elé.

Egy ilyen konkrét hazugság, hogy Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat jelenlegi elnöke, egyedül akarja eladni az Országos Cigány Önkormányzat tulajdonában lévő OCMK központ épületét.

Teszi ezt a Lungodrom szervezet választási kampánya érdekében. Többszöri figyelmeztetés ellenére sem volt hajlandó változtatni a kampány érdekében tett hazugságain.

A fenti tények miatt az OCÖ közgyűlése által létrehozott Ügyrendi és Jogi Bizottság tagságáról 2007. február 7-től lemondunk. A Tisztséget továbbiakban nem kívánjuk betölteni.

Budapest, 2007. február 07.

Bogdán József, Sütő János, Kiss Jánosné
képviselők