HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A RomNet közleménye

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Február 09    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Zsigó Jenő, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke "helyreigazítási kérelemmel" fordult a RomNethez, viszont erre a bíróság nem kötelezte szerkesztőségünket, mégis úgy döntöttünk, "bizonyos mértékben" helyt adunk kérelmének. Felhívjuk az általunk is tisztelt és elismert roma politikus, és egyúttal olvasóink figyelmét is arra, hogy más sajtótermékekben megjelent hírek valóságtartalmát nem áll módunkban leinformálni.

Hirdetmény

A Zsigó Jenő által sérelmezett cikken - amely egy országos vezető napilapban jelent meg - mi is meglepődtünk, de ismerve és mérlegelve a roma politikában zajló "béküléses-együttműködéseket, szövetségeket" nem tartottuk "akkora horderejű hírnek", hogy azzal külön foglalkozzunk, azonban tekintettel a közelgő választásokra, úgy véltük, rövidített formában közétesszük annak tartalmát. A Magyarországi Roma Parlament és a Fővárosi Cigány Önkormányzat képviselőtestületének berkein belül zajló politikai és személyi ellentéteknek a RomNet nem kíván céltáblája lenni, ezért kérjük, hogy a nézeteltéréseket saját berkeiken belül tisztázzák!

Budapest, 2007. február 09. péntek

RomNet Szerkesztősége

Az objektív és a "kiegyensúlyozott" tájékoztatás érdekében a RomNet az alábbi hírt közli:


Zsigó Jenő cáfolja a Lungo Drommal való együttműködését

Cáfolja Zsigó Jenő, hogy szövetséget, vagy megállapodást kötött volna a Lungo Drommal a március 4-i területi és országos kisebbségi önkormányzati választásokra, míg Farkas Flórián a RomNettel azt közölte: "együttműködünk, szóban megállapodtuk Zsigó Jenővel" A RomNet a Magyar Nemzet keddi írására hivatkozva arról számolt be, hogy a Magyarországi Roma Parlament a legtöbb elektorral rendelkező szervezettel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy leváltsák a Kolompár Orbán vezette országos önkormányzatot. (RomNet)

A napilap keddi írása szerint tovább gyarapodott a Farkas Flórián által vezetett Lungo Drom tábora, mivel a szervezetet támogatja a Zsigó Jenő által vezetett Magyarországi Roma Parlament a március 4-i területi és országos kisebbségi önkormányzati választásokon. A Magyar Nemzet szerint a segítségnyújtásért cserébe a Lungo Drom a Magyarországi Roma Parlamentet segíti a fővárosi listára való voksoláskor.

A Főváros Cigány Önkormányzat elnöke a RomNetet viszont arról tájékoztatta: "A hír nem igaz. A Magyarországi Roma Parlament nem kötött szövetséget a Lungo Drommal. A Roma Parlament tagjai, képviselői saját meggyőződésük alapján voksolnak a fővárosi önkormányzat megválasztásakor és ugyanezt teszik az OCÖ képviselőinek megválasztásakor is".

Zsigó Jenő a RomNet-hez eljuttatott "közleményében" azt írta: "A Fővárosi Cigány Önkormányzat négy képviselője velem együtt igyekszik tovább gyarapítani az elmúlt négy év - sokszor kiemelkedő - eredményeit az új jelölttársakkal együtt. Magunkban, a Roma Parlament elektoraiban és az elmúlt négy év teljesítményének elismerésében bízunk a választáskor. Mi négyen - Zsigó Jenő, Csóka János, Daróczi Károly, Lakatos László - garanciái vagyunk a minta és modell értékű roma vezetői együttműködésnek és a magas színvonalú szakmai tevékenységnek".

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke a RomNetnek telefonon csütörtök kora este azt mondta: "Mi együttműködünk, kölcsönösen támogatjuk egymást, szóban is megállapodtunk ebben".

A roma vezető hozzátette: "nem hiszem, hogy erről alá kellene írnunk bármit, mi tényleg együtt kívánunk működni a választások során". A Lungo Drom vezetője szerint "nincs akkora jelentősége" a megállapodásnak, ezért a megjelent hírekkel "nem kíván foglalkozni".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt