2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A RomNet közleménye
2007. 02. 09. 00:00

Cáfolja Zsigó Jenő, hogy szövetséget, vagy megállapodást kötött volna a Lungo Drommal a március 4-i területi és országos kisebbségi önkormányzati választásokra.

A Zsigó Jenő által sérelmezett cikken - amely egy országos vezető napilapban jelent meg - mi is meglepődtünk, de ismerve és mérlegelve a roma politikában zajló "béküléses-együttműködéseket, szövetségeket" nem tartottuk "akkora horderejű hírnek", hogy azzal külön foglalkozzunk, azonban tekintettel a közelgő választásokra, úgy véltük, rövidített formában közétesszük annak tartalmát. A Magyarországi Roma Parlament és a Fővárosi Cigány Önkormányzat képviselőtestületének berkein belül zajló politikai és személyi ellentéteknek a RomNet nem kíván céltáblája lenni, ezért kérjük, hogy a nézeteltéréseket saját berkeiken belül tisztázzák!

Budapest, 2007. február 09. péntek

RomNet Szerkesztősége

Az objektív és a "kiegyensúlyozott" tájékoztatás érdekében a RomNet az alábbi hírt közli:


Zsigó Jenő cáfolja a Lungo Drommal való együttműködését

Cáfolja Zsigó Jenő, hogy szövetséget, vagy megállapodást kötött volna a Lungo Drommal a március 4-i területi és országos kisebbségi önkormányzati választásokra, míg Farkas Flórián a RomNettel azt közölte: "együttműködünk, szóban megállapodtuk Zsigó Jenővel" A RomNet a Magyar Nemzet keddi írására hivatkozva arról számolt be, hogy a Magyarországi Roma Parlament a legtöbb elektorral rendelkező szervezettel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy leváltsák a Kolompár Orbán vezette országos önkormányzatot. (RomNet)

A napilap keddi írása szerint tovább gyarapodott a Farkas Flórián által vezetett Lungo Drom tábora, mivel a szervezetet támogatja a Zsigó Jenő által vezetett Magyarországi Roma Parlament a március 4-i területi és országos kisebbségi önkormányzati választásokon. A Magyar Nemzet szerint a segítségnyújtásért cserébe a Lungo Drom a Magyarországi Roma Parlamentet segíti a fővárosi listára való voksoláskor.

A Főváros Cigány Önkormányzat elnöke a RomNetet viszont arról tájékoztatta: "A hír nem igaz. A Magyarországi Roma Parlament nem kötött szövetséget a Lungo Drommal. A Roma Parlament tagjai, képviselői saját meggyőződésük alapján voksolnak a fővárosi önkormányzat megválasztásakor és ugyanezt teszik az OCÖ képviselőinek megválasztásakor is".

Zsigó Jenő a RomNet-hez eljuttatott "közleményében" azt írta: "A Fővárosi Cigány Önkormányzat négy képviselője velem együtt igyekszik tovább gyarapítani az elmúlt négy év - sokszor kiemelkedő - eredményeit az új jelölttársakkal együtt. Magunkban, a Roma Parlament elektoraiban és az elmúlt négy év teljesítményének elismerésében bízunk a választáskor. Mi négyen - Zsigó Jenő, Csóka János, Daróczi Károly, Lakatos László - garanciái vagyunk a minta és modell értékű roma vezetői együttműködésnek és a magas színvonalú szakmai tevékenységnek".

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke a RomNetnek telefonon csütörtök kora este azt mondta: "Mi együttműködünk, kölcsönösen támogatjuk egymást, szóban is megállapodtunk ebben".

A roma vezető hozzátette: "nem hiszem, hogy erről alá kellene írnunk bármit, mi tényleg együtt kívánunk működni a választások során". A Lungo Drom vezetője szerint "nincs akkora jelentősége" a megállapodásnak, ezért a megjelent hírekkel "nem kíván foglalkozni".