HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kávéval, teával kínálta az ellene tüntetőket Kolompár Orbán

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, Kolompár Orbán
2007 Február 05    Forrás: Hírszerző


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének távozását és a testület feloszlatását követelte mintegy kéttucatnyi tüntető hétfő délután a szervezet fővárosi Dohány utcai székháza előtt.

Hirdetmény

A tüntetők véleménye szerint a tavaly leégett kőbányai Országos Cigány Információs és Művelődési Központot (OCIMK) a testület áron alul akarja értékesíteni. A demonstrációt szervező Szajkó Béla úgy fogalmazott: "ez az épület a cigányság egyetlen kulturális központja, és vagyona, nem engedhetjük meg, hogy ebek harmincadjára jusson".

A Magyarországi Romák Összefogás Pártjának elnöke felszólította az OCÖ képviselő-testületét, hogy még a március 4-i országos és területi kisebbségi önkormányzati választások előtt mondjon le, mert "nincs programjuk, és megélhetési politikát folytatnak".

Farkas Antal, az OCÖ ellenes tüntetés másik szervezője - aki maga is a testület tagja, korábban alelnöke volt, míg ezt a pozíciót múlt év végén meg nem szüntették - azt mondta: a önkormányzat tulajdonában lévő Gyömrői úton lévő elhagyatott épület közel másfél milliárd forintot ér, és 40 millió forintos adósság mellett 140 millió forintért kívánják elárverezni.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke maga üdvözölte a székház előtt demonstrálókat, majd kávéval, teával és székkel kínálta meg a tüntetőket. Kérte, hogy az épületen belül beszéljék meg tiltakozásuk okát. A Nógrád megye egyik településről érkezett tüntetők kedélyesen beszélgettek az önkormányzat vezetőivel, majd a mintegy félórányi tüntetés után a csoport egyik fele - Farkas Antal vezetésével - megnézte a kőbányai épületet, míg az ottmaradtak Szajkó Bélával együtt, az OCÖ székházában folytattak barátságos beszélgetést Kolompár Orbánnal.

Az OCÖ elnöke a demonstrációval kapcsolatban az MTI-nek úgy fogalmazott: -nem értem a tüntetők aggályait, mert Farkas Antal, aki az OCÖ felügyelő bizottságának elnöke, maga is megszavazta az OCIMK eladását, és annak összegével is tisztában volt". Hozzátette: a demonstráció kizárólag a Lungo Drom választási kampányának a része, és az "Farkas Flórián utasítására szerveződött, így ez komolytalannak tekinthető".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt