HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A falu többsége SZDSZ-párttag lett

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Február 02    Forrás: HírTV


Ez a cikk archív

Az utóbbi hónapokban több száz fővel gyarapodott az SZDSZ tagjainak száma Baranyában. Van olyan falu, ahol a lakók csaknem 60 százaléka párttag lett. Kuncze Gábor lufinak nevezte azokat a híreket, amelyek szerint a tömeges tagfelvétellel akarná valaki befolyásolni a márciusi elnökválasztást.

Hirdetmény

Drávapiski Magyarország legliberálisabb faluja. A dél-baranyai településen mindössze 96-an élnek, közülük 54-en a SZDSZ tagjai. Ezek után nem meglepetés, hogy a polgármester a párt színeiben nyert az őszi önkormányzati választásokon. Mali Zoltán szerint a hirtelen gyarapodás nincs összefüggésben az SZDSZ közelgő elnökválasztásával. A polgármester azt mondja: egyszerűen csak meggyőzték az embereket, hogy a jövő a liberális eszméké.

Sajtóértesülések szerint az Ormánságban az utóbbi hónapokban több százan léptek be az SZDSZ-be. Drávapiskiben például a teljes roma kisebbségi önkormányzat a párt tagja lett. A szomszédos faluban Drávaszerdahelyen is most alakult meg az alapszervezet. De kollégájához hasonlóan ennek a falunak a polgármestere is tagadja, hogy összefüggés lenne megalakulásuk és a közelgő kongresszus között.

Az SZDSZ márciusi tisztújító kongresszusán attól függ egy megyéből a küldöttek száma hogy hány tagja van a pártnak az adott térségben. Így a baranyaiak ezzel a felduzzasztott létszámmal mindenképp befolyásolni tudják majd, hogy ki legyen az SZDSZ első embere. Szerettük volna megkérdezni a párt megyei elnökét Wekler Ferencet is arról, mitől lett egyszerre ilyen népszerű a liberális eszme az Ormánságban, ő azonban külföldön tartózkodik.

Kuncze szerint csak lufi

Kuncze Gábor lufinak nevezte azokat a híreket, amelyek szerint az SZDSZ Baranya megyei szervezetében azért tapasztalható tömeges tagfelvétel, mert így akarják befolyásolni a márciusi elnökválasztást. Fodor Gábor tagrevíziót is kezdeményezett volna, a másik liberális elnökjelölt, Kóka János viszont azt üzente, hogy megteszi a jogi lépéseket, ha nevét összefüggésbe hozzák a látványos tagfelvételi hullámmal.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt