HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A falu többsége SZDSZ-párttag lett

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Február 02    Forrás: HírTV


Ez a cikk archív

Az utóbbi hónapokban több száz fővel gyarapodott az SZDSZ tagjainak száma Baranyában. Van olyan falu, ahol a lakók csaknem 60 százaléka párttag lett. Kuncze Gábor lufinak nevezte azokat a híreket, amelyek szerint a tömeges tagfelvétellel akarná valaki befolyásolni a márciusi elnökválasztást.

Hirdetmény

Drávapiski Magyarország legliberálisabb faluja. A dél-baranyai településen mindössze 96-an élnek, közülük 54-en a SZDSZ tagjai. Ezek után nem meglepetés, hogy a polgármester a párt színeiben nyert az őszi önkormányzati választásokon. Mali Zoltán szerint a hirtelen gyarapodás nincs összefüggésben az SZDSZ közelgő elnökválasztásával. A polgármester azt mondja: egyszerűen csak meggyőzték az embereket, hogy a jövő a liberális eszméké.

Sajtóértesülések szerint az Ormánságban az utóbbi hónapokban több százan léptek be az SZDSZ-be. Drávapiskiben például a teljes roma kisebbségi önkormányzat a párt tagja lett. A szomszédos faluban Drávaszerdahelyen is most alakult meg az alapszervezet. De kollégájához hasonlóan ennek a falunak a polgármestere is tagadja, hogy összefüggés lenne megalakulásuk és a közelgő kongresszus között.

Az SZDSZ márciusi tisztújító kongresszusán attól függ egy megyéből a küldöttek száma hogy hány tagja van a pártnak az adott térségben. Így a baranyaiak ezzel a felduzzasztott létszámmal mindenképp befolyásolni tudják majd, hogy ki legyen az SZDSZ első embere. Szerettük volna megkérdezni a párt megyei elnökét Wekler Ferencet is arról, mitől lett egyszerre ilyen népszerű a liberális eszme az Ormánságban, ő azonban külföldön tartózkodik.

Kuncze szerint csak lufi

Kuncze Gábor lufinak nevezte azokat a híreket, amelyek szerint az SZDSZ Baranya megyei szervezetében azért tapasztalható tömeges tagfelvétel, mert így akarják befolyásolni a márciusi elnökválasztást. Fodor Gábor tagrevíziót is kezdeményezett volna, a másik liberális elnökjelölt, Kóka János viszont azt üzente, hogy megteszi a jogi lépéseket, ha nevét összefüggésbe hozzák a látványos tagfelvételi hullámmal.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt