2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kiss Péter: A segély arra ösztönözhet, hogy ne vállaljanak munkát
2007. 01. 12. 00:00

A segélyek gyakran arra ösztönzik a az embereket, hogy ne vállaljanak munkát - többek közt ezt hangoztatta Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter.

Növelni kell az aktív munkavállalók számát a szociális és munkaügyi miniszter szerint. Kiss Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségénél tartott tájékoztatóján elmondta: társadalmi támogatottságra van szükség ahhoz, hogy újra dolgozhassanak a munkaerőpiacról kiszorult emberek.

A miniszter szerint két társadalmi csoport van, ahol alacsony a dolgozók aránya: a hazai roma társadalom, és a munkalehetőségeikben sérültek, rokkantak köre.

Kiss Péter hozzátette: ma Magyarországon mintegy 650.000 megváltozott munkaképességű ember kap segélyt. A politikus szerint a segélyek gyakran arra ösztönzik a az embereket, hogy ne vállaljanak munkát.

A miniszter elmondta: az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül összesen hat programot indít a kormány a munkavállalói aktivitás növelése érdekében. Hozzátette: fontos, hogy az érintetteken túlmenően társadalmi közüggyé tegyék a kérdést.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök