2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Horváth Aladár is beszállt a választási szövetségbe
2007. 01. 09. 00:00

Horváth Aladárral, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos elnökével megerősödve folytatódtak tegnap a koalíciós tárgyalások az Országos Cigány Önkormányzatban (OCÖ) - olvasható az önkormányzat weblapján.

A koalíciós tárgyaláson részt vett Teleki László EURIFE vezetője, országgyűlési képviselő. Dógi János a CSZOSZ elnöke és az MCF szövetséget már személyes részvételével is megerősítő Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos elnöke is.
ó
A koalíciós tárgyaláson Kolompár Orbán a szövetség elnöke ismertette koncepcióját a következő OCÖ szakmai programjáról és ennek megvalósítását segítő struktúráról, mellyel a jelenlévők egyetértettek - olvasható az OCÖ oldalán. A RomNet a szakmai programról az említett oldalon információt még nem talált.
ó
Ahogy a RomNet már arról beszámolt választási koalíciós együttműködési szerződést írt alá - 10 évre - három roma szervezet. A Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF), a Roma Polgárjogi Mozgalom, valamint a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége.
ó
A választási koalíciós együttműködés fő célkitűzése a márciusi országos és megyei cigány önkormányzati választások megnyerése az elektori mandátumok egyesítésével.
ó
A három szervezet jelöltjei közös MCF-es listán indulnak a választáson, közösen lépnek fel a kampány során.