HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Kézből etet" a kormány?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Balog Zoltán
2006 December 12    Forrás: InfoRádió


Ez a cikk archív

Felére csökken jövőre a roma-telepek felszámolására fordítható költségvetési forrás - mondta el az InfoRádiónak Balog Zoltán. A Fidesz országgyűlési képviselője azt is kifogásolja, hogy kevesebb támogatásra számíthat a Magyar Cigányságért Közalapítvány, amely roma felzárkóztató és integrációs programokat finanszíroz.

Hirdetmény

A roma telepek felszámolására két évvel ezelőtt még 800 millió forint jutott, most csak 400 milliót szánna erre az állam - hangsúlyozta Balog Zoltán.

A fideszes képviselő rámutatott arra is, hogy a Magyar Cigányságért Közalapítvány más közalapítványokkal egy csoportban szerepel csak a költségvetésben, amelyeknek egyetlen összegen kell osztozniuk.

Ez az összeg azonban kevesebb, mint amit az érintett alapítványok korábbi támogatásainak összessége. Így nyilvánvalóan vagy mindegyik, vagy egyik-másik alapítvány kevesebb pénzből gazdálkodhat majd.

Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy a Magyar Cigányságért Közalapítvány iskolai felzárkóztató programokat, illetve a cigányság társadalmi integrációjáért dolgozó szervezeteket támogat.

A fideszes képviselő szerint azt nem lehet tudni, hogy pontosan hány roma családot érint majd a költségvetési támogatások csökkenése, hiszen a kormányzat nem készített hatástanulmányokat.

Balog Zoltán elmondta, hogy a költségvetési vitában felvetette ezeket a kérdéseket, ám az illetékes szakállamtitkártól csak azt a választ kapta, hogy lesz majd támogatás.

Ez a "kormányzati berkeken belül eldöntjük azt, amiről korábban az országgyűlés döntött", ez mindig "egy kézből etetés jellegű dolgot jelent", nem lehet világosan előre tudni, hogy milyen összegekre számíthatnak azok, akik eddig részesültek a támogatásokból - vélekedett a fideszes politikus.

Van egy ígéret, hogy majd lesz valami, de hogy pontosan mennyi és mikor, azt nem tudja senki - tette hozzá Balog Zoltán.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt