HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Cigányellenesség az interneten

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 November 18    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Strasbourgban az Európai Parlament Anti-rasszizmus és Sokszínűség Frakcióközi Munkacsoportjának szervezésében került megrendezésre "Cyber gyűlölet" címmel, az internet az idegengyűlölet kialakításában betöltött szerepét tárgyaló találkozó. Járóka Lívia, Fideszes képviselő, a munkacsoport alelnöke, az összejövetelen felhívta a figyelmet a világhálón egyre nagyobb teret nyerő romaellenes oldalak kártékonyságára.

Hirdetmény

"A legfontosabb, hogy megértsük az internet nem virtuális valóság abban a tekintetben, hogy az azon keresztül hirdetett gyűlöletkeltő, és emberek kiirtására felszólító nézetek igenis valóságos veszélyt jelentenek, és ebben a tekintetben a telefonon vagy a televízióban elhangzó nézetekkel egyenértékű fenyegetésről van szó", mondta a képviselőnő.

A kommunikációs technológia fejlődésének köszönhetően az internet gazdasági és társadalmi fejlődésben betöltött szerepe tagadhatatlanul nagy. Pozitív hatásával együtt az internetnek is vannak árnyoldalai, mert egy olyan szabad médiummal állunk szemben, amely nem megfelelően szabályozott, a fellelhető információk minőségi ellenőrzése nem megoldott és amelyen keresztül ellenőrizhetetlenül terjednek az információk, sajnos sok esetben a szólásszabadság jegyében személyiségjog megsértéseknek adva helyet.

Nagyon nehéz azonosítani azokat a kisebbségellenes csoportokat, akik rasszista tartalmú üzeneteket közvetítenek, vagy rasszista témájú játékokat állítanak elő, különösen igaz ez Közép-Kelet Európára. Mivel az internet egyre szélesebb körben terjedő információforrást biztosít, fontos, hogy a romaellenesség elleni küzdelemben figyelmet szenteljünk ennek a területnek és a kormányzati szervek a roma sajtót támogatva felvegyék a harcot az interneten terjedő gyűlöletkeltés ellen, és annak büntethetőségét biztosítsák." - mondta el Járóka.

Az Anti-rasszizmus és Sokszínűség Frakcióközi Munkacsoport 150 európai parlamenti képviselőt fog össze azzal a céllal, hogy együttműködésre ösztönözze az európai parlamenti képviselőket, különböző frakciókat, érdekképviseleteket, civil szervezeteket, szakszervezeteket és az európai intézményeket a gyűlölet elleni küzdelem és esélyegyenlőségi ügyek jegyében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Cigány autonómia

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Csak zaklatásért ítélték el a Betyársereg öt tagját

  • Orbán Viktornak végig kell mennie az úton – Forgács István a MandinernekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt