HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyomorlázadás Bukarestben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 November 16    Forrás: NetHírlap


Ez a cikk archív

Gettólázadásnak nevezi a román média a tegnap késő este feloszlatott tüntetést, amelynek során Bukarest egyik szegény negyedének két-háromszáz lakosa összecsapott a karhatalmi erőkkel. Az ötödik kerületi Ferentari lakótelep öt háztömbjében már a hét elején megszakította a villanyáram-ellátást a szolgáltató cég, mert az energiát lopták a lakók. Ez egyébként már tíz éve tart, mert annak idején tartozást halmoztak fel a családi fogyasztók, s emiatt leszerelték villanyóráikat.

Hirdetmény

Ezután a nagyon rossz szociális helyzetű, zömmel cigány családok illegálisan rácsatlakoztak a kerületi vezetékre, és azóta az így vételezett árammal főznek és fűtenek is, hiszen se a gáz-, se a táv-hővezetékhez nem kapcsolódnak. Miután az illegálisan kihúzott kábeleket az áramszolgáltató leszerelte, a lakosok lezárták a kerületbe vezető utat, majd matracokat, gumiabroncsokat gyújtottak fel, és kövekkel dobálták meg a csendőröket, illetve a vízsugarat nem csak a lángokra, hanem a tüntetőkre is irányító tűzoltókat. Elkeseredettségüket az is fokozta, hogy az egyik, áram nélküli alagsori lakásban éppen aznap veszette életét négy kisgyermek, miután egy gyertyától kigyulladt szobájuk.

A zavargás megfékezésére kirendelt karhatalmi erők segítségére sietett az ötödik kerületi polgármester és a bukaresti prefektus, akik szociális támogatást ígértek, de az emberek csak akkor nyugodtak meg, amikor a helyszínre érkezett a Steaua futballklub dollármilliárdos tulajdonosa, aki egyébként egy egyre népszerűbb ortodox-jobboldali párt vezetője, aki megígérte, hogy kiegyenlíti az öt háztömb mintegy 400 ezer eurós tartozását az áramszolgáltatónak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt