2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Vizsgálóbizottság alakul a cigány önkormányzaton belül
2006. 11. 09. 00:00

Rostás utóbb az MNO-nak jelezte: szégyelli, hogy az évi négy milliárd forint közpénzből működő OCÖ "titkosszolgálatként működik".

Rostás László szerint a lángok martalékává vált, őrizetlen, portaszolgálatttal sem rendelkező, hasznosításra rég kijelölt OCMK esetében néhány millió forint elspórolása több tízmillió forintos kárhoz vezetett. A független cigány képviselő választ ugyan nem kapott felelősséget firtató kérdésére, de végül annyit azért sikerült a Kolompár Orbán elnök ellenzékének elérni, hogy a közgyűlés megszavazta egy idevágó ad hoc bizottság felállítását. A bizottsági elnök Farkas Antal (Cigány Szervezetek Országos Szövetsége) lett.

Rostás utóbb az MNO-nak jelezte: szégyelli, hogy az évi négy milliárd forint közpénzből működő OCÖ "titkosszolgálatként működik", hiszen a többség képes volt megszavazni a rendes közgyűlés elején, hogy a tanácskozás elejétől végéig a sajtó kizárásával történjék. A többség elfogadta a tavalyi év mérlegbeszámolóját is, holott - mint Rostás elmondta -, abban szinte csak számadatok voltak, a szöveges indoklás és magyarázat hiányzott. Az OCÖ-elnök az ülés zárttá nyilvánításakor sajtótájékoztatót ígért, de ez "valahogy" nem valósult meg. Csak a tárgyalás első szünetében sikerült Kolompárt elérnünk; akkor nem kívánt érdemben nyilatkozni. Utóbb arra is választ vártunk volna tőle, készült-e jogszerű jegyzőkönyv a közgyűlésről, és azt hitelesítették-e. Némely közgyűlési tagok szerint mindez nem történt meg.