HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Vizsgálóbizottság alakul a cigány önkormányzaton belül

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, Rostás László
2006 November 09    Forrás: Joó István-Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Ki a felelős azért, hogy nem őriztették a hétfőn leégett Országos Cigány Információs és Művelődési Központot (OCMK), illetve hogy nem fizették be a biztosítását, s a legminimálisabb állagmegóvást sem végezték el a Gyömrői úti épületen? - tudakolta Rostás László független ellenzéki képviselő az Országos Cigány Önkormányzat szerdai budapesti közgyűlésén.

Hirdetmény

Rostás László szerint a lángok martalékává vált, őrizetlen, portaszolgálatttal sem rendelkező, hasznosításra rég kijelölt OCMK esetében néhány millió forint elspórolása több tízmillió forintos kárhoz vezetett. A független cigány képviselő választ ugyan nem kapott felelősséget firtató kérdésére, de végül annyit azért sikerült a Kolompár Orbán elnök ellenzékének elérni, hogy a közgyűlés megszavazta egy idevágó ad hoc bizottság felállítását. A bizottsági elnök Farkas Antal (Cigány Szervezetek Országos Szövetsége) lett.

Rostás utóbb az MNO-nak jelezte: szégyelli, hogy az évi négy milliárd forint közpénzből működő OCÖ "titkosszolgálatként működik", hiszen a többség képes volt megszavazni a rendes közgyűlés elején, hogy a tanácskozás elejétől végéig a sajtó kizárásával történjék. A többség elfogadta a tavalyi év mérlegbeszámolóját is, holott - mint Rostás elmondta -, abban szinte csak számadatok voltak, a szöveges indoklás és magyarázat hiányzott. Az OCÖ-elnök az ülés zárttá nyilvánításakor sajtótájékoztatót ígért, de ez "valahogy" nem valósult meg. Csak a tárgyalás első szünetében sikerült Kolompárt elérnünk; akkor nem kívánt érdemben nyilatkozni. Utóbb arra is választ vártunk volna tőle, készült-e jogszerű jegyzőkönyv a közgyűlésről, és azt hitelesítették-e. Némely közgyűlési tagok szerint mindez nem történt meg.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt