HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Leégett a roma központ: "biztosan szándékosan gyújtogattak"

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 November 07    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Rongálás bűntette miatt indított eljárást a rendőrség ismeretlen tettes ellen az Országos Cigány Információs és Művelődési Központ (OCIMK) tűzesete kapcsán.

Hirdetmény

Hétfőn leégett az Országos Cigány Információs és Művelődési Központ (OCIMK) épületének két emelete. A tulajdonos OCÖ tavaly döntött a használaton kívüli épület értékesítéséről, most a szervezet Dohány utcai székházában üzemel az intézmény. Szerdán ismét napirendre tűzi a közgyűlés az épület eladását - közölte Kolompár Orbán elnök.

Hozzátette: nem szereltek térfigyelő kamerát az intézményre, és biztosításuk sem volt, mert idén már nem tudták kigazdálkodni a havi hetvenezer forintos biztosítási díjat, miután nem kaptak rá költségvetési támogatást a Kulturális Minisztériumtól. 1999-ben százötvenmillió forintot fizetett az OCIMK-ért az akkor még Farkas Flórián vezette OCÖ. A Roma Sajtóközpont információi szerint korábban egy vállalkozás száznegyvenmillió forintot ígért az épületért.

Az informátor szerint a tűz még jól jöhet a cégnek, amely így akár pályázat nélkül, olcsóbban juthat hozzá az ingatlanhoz. Kolompár viszont azt mondta: nincs tudomása semmilyen vételi ajánlatról, és ha szerdán az eladás mellett döntenek, azt szabályos közbeszerzési pályázattal teszik. Az OCÖ független szakértőt kér fel a kárfelmérésre, és feljelentést tesz a rendőrségen.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságnál elmondták: azzal adták át az ügyet a rendőrségnek, hogy biztos szándékosan gyújtották fel az épületet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától megtudtuk: egyelőre ismeretlen gyúlékony anyaggal locsolták le a két tűzfészket az épületben, ahonnan a lángok kiindultak. Az illetékes X. kerületi rendőrkapitányság rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt