HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Pártpolitika feletti roma képviselet

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 Szeptember 04    Forrás: Zalai Hírlap


Ez a cikk archív

Hosszú távú, a helyhatósági választásokon túlmutató együttműködési megállapodást kötött a Fiatal Romák Országos Szövetsége és több zalai roma civil szervezet tegnap.

Hirdetmény

Az együttműködés céljairól Bogdán János, a Firosz megyei elnöke, Kövesi Vilmos, a zalalövői cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, Dániel Ferenc, a Slobodo Rom (Szabad Cigány) civil szervezet elnöke, Bogdán Ferenc Elemér, a Dunántúli Romák Szövetségének elnöke, Bogdán István, a Noastrá Cálve (Mi Utunk) független cigány szövetség elnöke és Horváth Aladár, a megyeszékhelyi Rom Som kulturális-hagyományőrző egyesület elnöke számolt be tegnap sajtótájékoztató keretében.

Megtudtuk: e széles összefogással olyan példaértékű együttműködést kívánnak elérni, melyhez hasonlót nem láthatott az elmúlt 12 évben a zalai roma társadalom. Céljuk a településeken, a kistérségekben, a megyében, sőt, a régióban megszervezni a valódi, pártpolitikától független roma érdekképviseletet. Mindehhez a 8 éve Szolnok térségében alakult Firosz tevékenysége szolgáltat példát; a szervezet ugyanis a sarkalatos problémák orvoslásában, így a foglalkoztatás és a lakáspolitika terén modellértékű munkával nagy eredményeket ért el, s ez az út Zalában is járható, vélekedtek a roma vezetők. - Ezért a települési önkormányzatokban indítunk roma jelölteket, akik majd belülről dolgozhatnak a problémák megoldásán. Célunk továbbá a roma társadalmon belüli torzsalkodás feloldása, és annak elérése, hogy a romák többsége is adózó állampolgárrá váljon - hangzott el a tájékoztatón.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Már kamasz lenne a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú

  • Roma hősök – Szimpózium, kötetbemutató és kiállítás Budapesten

  • A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Tatárszentgyörgyön

  • Emléktáblát avattak a romagyilkosságok áldozatainak

  • Romagyilkosságok - Az áldozatokra emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulónCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt