2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kezedben a kulcs
2006. 09. 03. 00:00

A Bhim Rao Egyesület uniós támogatás segítségével (HEFOP) ez év februárjában indította el a Ládikó - "kezedben a kulcs" című tanoda programját Szendrőládon.

Az egyesület célkitűzései között szerepel, hogy lehetőséget biztosítsanak roma hátrányos helyzetű diákok kultúrájának, értékeinek ápolására, megőrzésére, fejlesztésére. Szeretnének olyan tanulói közösséget kialakítani, ahol eltűnnek a társadalmi rétegek közötti különbségek, annak érdekében, hogy javuljon a különböző szociokulturális háttérrel rendelkező emberek közötti megértés.

A február óta működő program során a Szendrőládi Községi Önkormányzat jóvoltából sikerült szerezniük egy épületet. Az épület felújítása, bútorozása megtörtént. A programhoz csatlakozott pedagógusok, szakmai vezetők és tanodai tanárok segítségével megtörtént a jelentkező diákok kiválasztása, a vállalt program bonyolítása.

Káló Károly az egyesület elnöke a RomNettel közölte, hogy programjuk sikerességét nagyban befolyásolja az, hogy a pályáztató szerv a szerződésben foglaltaknak megfelelően, időben utalja e át az elnyert összeget. A program sikerességének egyik kulcsa a pályáztató szerv kezében van - tette hozzá.

A RomNet.hu pár nappal ezelőtt számolt be a jászladányi tanoda esetéről, ahol Kállai László a szervezete jogászát kérte fel a szerződés vizsgálatára, annak kiderítése céljából, hogy a pályáztató szerv megsértette e az abban foglaltakat. A RomNet információi alapján, cikkünk megjelenésének másnapján, a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet a számláján tudta a pályázaton elnyert összegének 25%-os előlegét.