HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Főpolgármester szeretne lenni Száva Vince

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 Augusztus 16    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Az MSZP roma tagozatának egykori ügyvezetője saját pártja élére állva indul a budapesti főpolgármesteri cím megszerzéséért. A friss alapítású Magyarországi Kisebbségek Pártja a VIII. kerületben Száva Vincén kívül a Rajkó Zenekar volt főprímásának is támogatókat keres.

Hirdetmény

"Gyors és nyugodt közlekedést a Budapesten közlekedőknek" - ezzel a tétellel indítja 10 pontba szedett programját a főváros első roma főpolgármester-jelöltje. Száva Vince a Magyarországi Kisebbségek Pártjának elnökeként próbálja majd megszorítani a nagyobb pártok jelöltjeit az októberi önkormányzati választáson.

A szocialistáktól az MKP-ba

Demszky Gábor újabb kihívója az MSZP roma tagozatának elnökségéért folytatott küzdelemben tűnt fel először az országos politikában. A Centrum Pártba távozott Csík Tamás lehetséges utódjaként egy ideig ügyvezető elnöki posztot töltött be, de a párt romaügyi felelősével történt összezördülése után kilépett a szocialisták közül és saját politikai szervezetet alapított. A Száva elnöksége alatt létrejött Magyarországi Kisebbségek Pártját nyilvántartásba vették már az áprilisi országgyűlési választásokon is, de akkor egyetlen jelöltet sem sikerült elindítania.

Erős VIII. kerület

Száva most viszont saját állítása szerint 14 megye különböző településein indít önkormányzati képviselőjelölteket, és a pártelnökön kívül vannak polgármesteri ambícióval induló emberei is. Az MKP elnöke az Indexnek elmondta, hogy Budapesten a VIII. kerületben lát esélyt komolyabb eredmény elérésére, a Rajkó Zenekar és a Száztagú Cigányzenekar volt vezető prímása, Csíkja Angéla száll szembe a riválisokkal. A kerületben egyébként közismert Száva névvel kapcsolatban az új főpolgármester-jelölt leszögezte: tizenkét testvéréből hárman voltak büntetve, ezt sajnálja, de nem felelhet testvérei tetteiért, megtagadni pedig nem fogja őket. Különösen most, hogy néhány éve megtértek a Hit Gyülekezetében.

Közbiztonságot a huszonhárom kerületben

Száva olyan tíz pontos programmal kívánja meghódítani a választókat, amelyben a "köztisztaság erény" szlogen szerepel a második helyen, a "bűnmegelőzés támogatása mind a huszonhárom kerületben" pedig a harmadik. Az MKP-elnök fontos elemként kezeli az egészségügy és a tűzoltóság fejlesztését "modern munkaeszközökkel az EU-s országokhoz és a jelenkorhoz méltóan", valamint az "idegenturizmus fejlesztését".

Az Országos Választási Iroda tájékoztatása szerint az ajánló szelvények összesítése alapján egyelőre két főpolgármester-jelöltet regisztráltak. Hivatalosan még csupán Demszky Gábor és Tarlós István van versenyben a posztért. A önkormányzati választáson egyébként számos cigánypárt indul. Az áprilisban legsikeresebb Roma Párt, amelyet Kolompár Orbán irányít, azonban nem szándékozik jelöltet állítani a főpolgármesteri posztra.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt