2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Csaknem 200 jelöltet állít a Roma Polgárjogi Mozgalom
2006. 08. 16. 00:00

Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében állít jelölteket a kisebbségi önkormányzati választásokra a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM).

Borsod megyében 108, Szabolcs megyében 65 és Hajdó-Bihar megyében 30-35 jelöltet indít majd a Roma Polgárjogi Mozgalom az idei kisebbségi önkormányzati választásokon - jelentették be a szerdán tartott sajtótájékoztatójukon Budapesten.

A tájékoztatón Horváth Aladár, a RPM elnöke elmondta, hogy lendületes integrációs programokkal és a jelöltek hitelességével akarják megnyerni a 106 ezer kisebbségi választói névjegyzékbe bejegyzett szavazót. Jelenleg húsz százalék körüli támogatottságot vallanak magukénak, de ez a választásokra reményeik szerint harmincra növekszik.

A polgárjogi mozgalom javaslatára a kormányprogram részévé vált egy tervezetet, mely az ország 25 hátrányos helyzetű kistelepülésén komplex gazdaság- és társadalomfejlesztési, reintegrációs és rehabilitációs folyamatokat indítana el. Ennek megvalósulását is ellenőrizni kívánja a RPM, hogy a kormányzat következetes szakmaisággal képviselje a romák érdekeit - mondta Horváth Aladár.