HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Felszámolják a romatelepet

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 Augusztus 14    Forrás: Somogyi Hírlap


Ez a cikk archív

Költöztetés és építkezés. Táskán házakat vásároltak a romáknak és hamarosan kezdődik a lakóegyüttes építése, ahol újabb cigánycsaládok juthatnak lakáshoz.

Hirdetmény

A lakhatási körülmények javítása annak a romatelep felszámolási programnak a része, amire a szociális tárcától ötvenötmillió forintot nyert Táska. Az önkormányzat a projekt megvalósítására együttműködési megállapodást kötött a Homo Borarum Alapítvánnyal. Az alapítvány eddig már három romacsaládot juttatott lakáshoz a faluvégi telepről. Két házat megvásárolt, a harmadiknál pedig a szociálpolitikai támogatáshoz szükséges önerőnél, valamint az ügyintézésekben segített - tudtuk meg Antal Zsuzsától,az alapítvány szociális munkásától.

Legutóbb a Horváth család költözött négy gyermekével az egyik házba. - Képzelheti mekkora volt az örömünk - mondta Horváth Terézia. - Most, hogy rendes házban lakunk, a lányok Teréz Bianka és Alexandra Barbara mellé két fiúnkat, Attilát és Ferencet is magunkhoz vehettük. Ők eddig Marcaliban a Százszorszép Gyermekotthonban voltak.

A háromszobás ház még ugyan felújítás alatt áll, amiből az egész család kiveszi a részét, de szinte már teljesen berendezkedtek. Konyhakertet alakítottak ki, állatokat tartanak. Akárcsak a másik háznál, az alapítvány nem csak az épületet, hanem a berendezés nagy részét is megvásárolta. A felújítást pedig a legszükségesebbnél kezdte, mint például a fürdőszoba kialakításánál.

A családoknak a rezsiköltséget és jelképes bérleti díjat kell fizetnie. A költöztetések után az erdőszéli cigánytelepen élő negyven romából huszonkettő maradt még a táskai faluvégen.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzékCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt