HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Lungo Drom minden megyében kíván jelöltet állítani

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  lungo drom
2006 Augusztus 13    Forrás: Híradó


Ez a cikk archív

Minden megyében és a fővárosban is kíván jelöltet állítani az október 1-jei kisebbségi önkormányzati választásra a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség - mondta a szervezet vezetője szombaton Budapesten.

Hirdetmény

A Lungo Drom szövetségi politikában gondolkodik, ezért szövetségeseivel indul a választásokon - hangsúlyozta Farkas Flórián.

"Nem lehet már félrevezetni a cigányokat holmi pártokkal, ígéretekkel. Nincs más választása a cigányságnak: egy Lungo Drom többségű Országos Cigány Önkormányzatra van szüksége ahhoz, hogy professzionális cigánypolitikája legyen" - jelentette ki.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) előző két ciklusának elnöke, jelenlegi képviselője közölte: szervezete minden megyében és a fővárosban is listát állít a kisebbségi választáson. Fő céljuk az, hogy összefogva más tisztességesen gondolkodó cigányvezetőkkel a lehető legnagyobb szövetségi politikát hozzák létre.

A fideszes országgyűlési képviselő hozzáfűzte: céljuk az is, hogy a jelenlegi összetételű OCÖ-vezetést leváltsák, és egy olyan területi cigány képviseletet hozzanak létre, amely képes megfelelni a szakmai, politikai kihívásoknak.

"Ha ezzel a kormányzattal szemben nem lesz olyan felkészült cigánypolitika, amely képes a parlamenten belül, vagy akár európai szinten számon kérni, akkor a cigányság az utolsó lehetőségét is elveszíti. Erre ma Magyarországon egyedül a Lungo Drom képes" - jelentette ki Farkas Flórián. A Lungo Drom ilyen egységes és erős soha nem volt. Ez annak köszönhető, hogy a cigány emberek felébredtek - tette hozzá.

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetséget az október 1-jei önkormányzati, illetve kisebbségi önkormányzati választásra július 27-én vette jelölőszervezetként nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság.

Az önkormányzati választással egy időben tartandó kisebbségi választásra a legtöbben, mintegy 103 ezren a cigány kisebbség közül regisztráltatták magukat július 15-ig a települési jegyzőknél.

Az Országos Választási Iroda honlapjának adatai szerint a legtöbb - összesen 1.137 - településen cigány kisebbségi képviselő-választás lesz októberben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt