HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Lungo Drom minden megyében kíván jelöltet állítani

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  lungo drom
2006 Augusztus 13    Forrás: Híradó


Ez a cikk archív

Minden megyében és a fővárosban is kíván jelöltet állítani az október 1-jei kisebbségi önkormányzati választásra a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség - mondta a szervezet vezetője szombaton Budapesten.

Hirdetmény

A Lungo Drom szövetségi politikában gondolkodik, ezért szövetségeseivel indul a választásokon - hangsúlyozta Farkas Flórián.

"Nem lehet már félrevezetni a cigányokat holmi pártokkal, ígéretekkel. Nincs más választása a cigányságnak: egy Lungo Drom többségű Országos Cigány Önkormányzatra van szüksége ahhoz, hogy professzionális cigánypolitikája legyen" - jelentette ki.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) előző két ciklusának elnöke, jelenlegi képviselője közölte: szervezete minden megyében és a fővárosban is listát állít a kisebbségi választáson. Fő céljuk az, hogy összefogva más tisztességesen gondolkodó cigányvezetőkkel a lehető legnagyobb szövetségi politikát hozzák létre.

A fideszes országgyűlési képviselő hozzáfűzte: céljuk az is, hogy a jelenlegi összetételű OCÖ-vezetést leváltsák, és egy olyan területi cigány képviseletet hozzanak létre, amely képes megfelelni a szakmai, politikai kihívásoknak.

"Ha ezzel a kormányzattal szemben nem lesz olyan felkészült cigánypolitika, amely képes a parlamenten belül, vagy akár európai szinten számon kérni, akkor a cigányság az utolsó lehetőségét is elveszíti. Erre ma Magyarországon egyedül a Lungo Drom képes" - jelentette ki Farkas Flórián. A Lungo Drom ilyen egységes és erős soha nem volt. Ez annak köszönhető, hogy a cigány emberek felébredtek - tette hozzá.

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetséget az október 1-jei önkormányzati, illetve kisebbségi önkormányzati választásra július 27-én vette jelölőszervezetként nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság.

Az önkormányzati választással egy időben tartandó kisebbségi választásra a legtöbben, mintegy 103 ezren a cigány kisebbség közül regisztráltatták magukat július 15-ig a települési jegyzőknél.

Az Országos Választási Iroda honlapjának adatai szerint a legtöbb - összesen 1.137 - településen cigány kisebbségi képviselő-választás lesz októberben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt