2024 March 19., Tuesday/Bánk, József napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Interneten a 100 Tagú Cigányzenekar
2006. 08. 02. 00:00

A 100 Tagú Cigányzenekar Országos Kulturális és Közművelődési Egyesület és a RomNet Média Alapítvány gondozásában már olvasható a zenészek internetes honlapja a www.100tagu.hu címen.

Az egyesületnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint céljuk a honlappal az, hogy átfogó ismereteket nyújtson az érdeklődőknek az együttes 20 éves múltjáról, fellépéseiről és programjairól.

Beke Farkas Nándor egyesületi főtitkár és a honlap közlése szerint 1985-ben Magyarországon elsőként jegyezték be a Budapest Cigányzenekart Országos Kulturális és Közművelődési Egyesületként. A zenekar nevét később a muzsikusok "átkeresztelték" 100 tagúra és ezen a néven lettek világhírűek. Fölléptek szinte valamennyi kontinensen és eddig több mint ezer koncertet adtak.

A 100 Tagú Cigányzenekar Magyar Örökség-díjas, örökös tiszteletbeli elnöke pedig a néhai Cziffra György világhírű zongoraművész.

A zenekar augusztus 7-én, hétfőn este ad koncertet a városligeti Vajdahunyadvárban Liszt, Hacsaturján, Brahms, Hubay, Strauss, Rossini és Bizet műveiből.