HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tavaszköszöntő cigánybál

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 Május 01    Forrás: EBC - RomNet


Ez a cikk archív

A 100 Tagú Cigányzenekar Országos Kulturális és Közművelődési Egyesület szervezésében Tavaszköszöntő zártkörű cigánybált tartottak április 28-án Budapesten Versailles bemutató teremben. Az eseményen a világhírű zenekar neves művészei szórakoztatták a háromszáz főre tehető vendégsereget.

Hirdetmény

Beke Farkas Nándor a rendezvény főrendezőjétől a RomNet megtudta, hogy a rendezvény célja többek között az volt, hogy "a 100 Tagú Cigányzenekar tagjainak családtagjai és barátai közösen szórakozhassanak, mert ma már ilyen nívójú cigánybál sokba kerül, és ennek előteremtése már a muzsikus családoknak is nehézséget okoz". A 100 Tagú Cigányzenekar főtitkára közölte, hogy a rendezvényen a zenekar tagjai és barátai személyre szóló meghívó ellenében díjmentesen vehettek részt. A cigánybált Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által kapott pályázati támogatásából finanszírozták, az egyesület elnöksége hozzájárulásával- tette hozzá.

A reggelig tartó mulatságot Buffo Rigó Sándor a zenekar elnöke és művészeti vezetője nyitotta meg, aki beszédében köszöntötte a jelenlévőket. A konferanszié szerepét Fátyol Tivadar a Rádió C igazgatója és Szénási Ferenc zeneesztéta, zenetörténész vállalta fel.

A világhírű zenekar rendezvényén a vendégek közt számos közéleti és politikai szereplőt is megtaláltunk. Kállai Katalint a Kulturális Minisztérium roma ügyi stratégiai főtanácsadóját, az MSZP elnökségi tagját. Szirmai Lászlót, az Országos Szórakoztatózenei Központ igazgatóját. Balogh Józsefet az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettesét. Farkas Jenőt, a budapesti VII. kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét. Solymos Imrét az ICSSZEM Roma Integrációs Főosztály helyettes vezetőjét. Szirmai Istvánt a Foglalkoztatás-politikai és Munkaügyi Minisztérium romaügyi referensét, főosztályvezető-helyettesét. Raduly Józsefet a 100 Tagú Cigányzenekar egykori elnöke.

Az est folyamán a zenei élményt a 100 Tagú Cigányzenekar művészei Buffó Rigó Sándor, Lendvai Csócsi József, ifj. Berki László, Suki András, Mici Farkas Gyula prímások tették felejthetetlené.

Az est további hangulatáról Nyári Kálmán és Kökény Attila tánczenekara gondoskodott. Találkozhattunk még a zenekar énekes szólistáival is. R. Puj Brigittának és Tolnay Andrásnak ismét sikerült előadásukkal elvarázsolni a vendégsereget.

Az estély meglepetése a Nádor Quartett - Gabora Gyula, Farkas Nándor, Mohácsi Gyula, Vámos Marcell - volt, akik mesteri játékukkal tovább bűvölték a hallgatóságot. Nem nagy titok, ha elárulom, hogy 2005-ben a Weimarban quartettjük nemzetközi versenyen harmadik helyezést ért el. A vonósnégyes idén Londonban a világ legrangosabb quartett versenyén, nyolcadik helyen végzett.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt