HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kállai Katalint javasolják politikai államtitkárnak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Kállai Katalin
2006 április 27    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Kállai Katalint ajánlja a kormányfő figyelmébe harminc baloldali roma szervezet, amelyek szerint eddig hét önjelölt roma jelentkezett be a romaügyi államtitkárság élére.

Hirdetmény

Harminc ismert cigány közéleti személyiség, a Baloldali Cigány Egységért Fórum nevében nyílt levelet írt a miniszterelnöknek. Ruva Pál, Baranyi Ferenc felelős, szocialista vezetésű romapolitikát kér az MSZP-től. A romaszervezetek Kállai Katalint ajánlják a kormányfő figyelmébe, akit máris politikai államtitkárnak javasolnak. Gyurcsány és programja "a Magyarországi Romák Baloldali Szövetsége és szimpatizánsainak bizalmát" elnyerte. Szerintük "a legfontosabb, hogy az új roma politikának új felelős - felkészült roma politikusokra van szükség".

Tiltakoznak az önjelöltek ellen

A roma lakosság nevében kérik, "hogy a romaügyet kiemelten kezeljék! A gazdaság, az oktatás, valamint az egészségügy mellett ez az ügy legalább olyan fontos kell, hogy legyen!"

"Tudomásunkra jutott, hogy eddig hét önjelölt jelentkezett a roma politikai államtitkári posztra" - olvasható a nyílt levélben, amelyben az aláírók tiltakoznak "olyan önjelölt cigány államtitkárok kinevezése ellen, akiknek lett volna már eddig is lehetőségük bizonyítani és a cigányokért felelős munkát végezni, nem csak főképp a saját egzisztenciájukért tevékenykedni. Sajnos vannak közöttük olyan személyek, akik a cigányoktatás területén olyan rendeleteket támogattak, mely elősegítette a szegregációt és a kirekesztést. Továbbá tudomással bírunk olyan romákról is, akik a roma holocaust pénzével nem tudtak elszámolni, valamint Brüsszelben többször is feljelentették a kormányt cigányügyben!"

Az elmúlt négy évben Teleki László vezette a romaügyi titkárságot, de a politikus az új parlamentbe már nem került be. Most egyetlen roma politikus sem ül majd a szocialista frakcióban.


Ők már eldöntötték

Hivatalosan nem is létező szervezet vezetője is aláírta a tegnapi dátumozású nyílt levelet. A nevek, Fávor József, Bogdán Béla, Kakas József, Horváth István, Farkas István, Mezei István, Bódi István, Bihari József, Balogh Csaba, Endrei János (az említett szervezet nevében), Szénási Ferenc, Tompa Lászlóné, Baranyi Ferenc, Szegedi Ferenc, Balogh István, Gerendás István, Buffo Rigó Sándor, Suki Izidor, Csorba Lajos, Farkas Józsefné, Szirmai László, Farkas József, Farkas Ferenc, Balogh László, Pege Ferenc, Horváth András, Gold József, Menyhért Ildikó, Orsós Imre.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt