2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A roma elnök is blogot ír
2006. 03. 24. 00:00

A miniszterelnök után az OCÖ elnöke is internetes napló írásába fogott - írja a Roma Sajtóközpont. Kolompár Orbán naplójában beszámol a cigányságot, pártját, és személyét érintő gondolatokról is.

"Többen kérték tőlem, hogy ha lehetőségem és kedvem van rá, akkor írjak én is blogot. Bármennyire is nehézkes a blogírás, ragadjam meg az alkalmat és számoljak be az érdeklődőknek, az olvasóknak" - írja bevezetőjében az MCF Roma Összefogás Párt elnöke, aki egyben az Országos Cigány Önkormányzatot is vezeti.

"Nem tudom, hogy van-e aki ismeri a cigányok életét, a romák történelmét, de úgy gondolom, hogy sokak számára vagy egzotikus, vagy taszító, így ezért tesznek, vagy nem tesznek értünk, ellenünk. Melyik az elviselhetőbb? Melyiket kell választani? Kell-e választani egyáltalán, vagy járhatom a magam útját?" - teszi fel a kérdéseket a roma vezető a bloghirek.wy.hu oldalon, bemutatkozó soraiban. Majd hozzáteszi: "úgy gondolom egyik felkínált út sem járható. Nekünk közösen kell kitaposnunk azt az ösvényt. Elindultunk, és ahogy néhányan mondják félidőben jól állunk. Szerintem mi már megmutattuk! Megmutattuk mindenkinek, hogy igenis akarunk, és igenis képesek vagyunk felelősségteljes munkát végezni, ha nem gátolnak meg bennünket ebben".